Újság!
Betöltés...

Miért is lehet rajongani a kozmikusan szép pillangóvirágokért?

Pillangóvirágokat (cosmos bipinnatus) ültetni, nevelni, majd csokorba gyűjteni a kertből, olyan mesebeli öröm, amit elsősorban romantikusoknak, másodsorban praktikusoknak, majd akár még lusta kertészeknek is ajánlok.


Nehéz lenne leírni, hogy ez az egészen egyszerű virág miért is lett ilyen népszerű az elmúlt években, de valahogy az látható, hogy egyszerűségével elvarázsolta az egész világot. Talán ott kezdődik az egész, hogy találni köztük szimpla virágút, dupla szirmút, cakkosat, íveset, mintásat és egyszínűt is. Szóval, a pillangóvirág palettában minden megtalálható, amit egy lelkes hobbikertész csak megkívánhat.

Ez a meleg és napfényigényes növény fagyérzékeny, ezért csak tavasz végén, vagy nyár elején vethető. Ha nincs kerted, vagy szabad helyed már a kertben, akkor konténerben is igen jól nevelhető virág, ami hosszan ontja szirmait egy cserépnyi területen is. Mivel vágott virágként nagyszerűen alkalmazható, ezért érdemes úgy kalkulálni vele a virágágyások tervezése során, hogy ha egyszer kipróbáltuk, akkor biztos sok csokorba szeretnénk becsempészni ezt a szépségesen egyszerű virágot.

Hosszan tartó virágzása során (július - szeptember/október) igazi nyertes választás a virágoskertek kialakítása és a még megmaradt rések felvirágoztatására.

Akinek idáig még nem sikerült elültetni, az se ijedjen meg, mert még most sem késő elvégezni ezt az egyszerű kerti munkát. Ültetéstől számítva nagyjából 6. hétre már virágzik is a balerinák kecsességével táncoló kerti pillangóvirág.

Fontos:

Szárazság tűrő
Jól tűri a sovány talaj körülményeket
Nap imádó
Fagyérzékeny
Hosszan virágzik


Kép forrása
Kép forrása


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Monika írta...

Én pillangóvirág rajongó vagyok.:)))))
Nagyon szeretem!!!! Kicsi palánta korában azért még szüksége van vízre.De utána sokat kibír.