Újság!
Betöltés...

Tetőkert a város felett

Szerencsésnek mondhatja magát az, aki városi dzsungel lakóként egy tetőterasszal toldhatja meg a lakóterét, ahonnan bármikor lehet naplementét nézni, vagy reggeli kávét szürcsölgetni. Éppen ezért a csupasz beton felfrissíthető némi kreativitással és zölddel a jobb komfortérzet érdekében. Erre ad néhány tippet a következő képsor.

Ha vonz a kettősség:
Városban élni, vidéki kerttel


Az árnyékoló már adott volt a ház mellett magasodó fának köszönhetően, így csak a többi kiegészítőről kellett gondoskodni, amelyek nagy része újrahasznosított anyagokból, vagy a lehető legolcsóbb megoldásokból állt össze. Míg az asztal, a fotel, és a magaságyások egy része raklapokból készültek, addig az egyszerű műanyag székeknél spray festékkel érték el ezt az izgalmas szint.


Pihenősarok az esti relaxáláshoz.


Minden van itt, ami szem-szájnak....


A sorba állított vödrökben remekül mutatnak a paradicsom palánták. Jó ötlet a fólia, a gyomok és a párologtatás ellen, illetve a locsolást könnyítő műanyagcső felszerelése.


Nem csak ízletes növényeket találhatsz a tetőkertben, hanem például egy szép japán juhart is.


Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Tengerparti tetőkert London belvárosában
Erkély és balkon ötletek
Egy illatos fűszerkert Svédországból

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :