Újság!
Betöltés...

Előkert - A kerti csap

Több szempontból is izgalmas projektbe kezdtem. Idáig az előkertünk nagy részéről mindent el lehetett mondani, csak azt nem, hogy rendezett vagy szép, és ezt az állapotot sok családtagom igen csak kedvelte. Köztük elsősorban a kutyánk, aki imád porban heverészni, másodsorban pedig a két fiam, akikről kiderült, hogy idáig ezen a helyen végeztek ásatásokat illetve építettek védelmi bunkereket a különböző bogaraknak.
Ám egy előkert nem a porban fetrengésről és a bunker építésről kell szóljon, ezért hogy mindenki jól járjon keresnem kell ezen tevékenységekhez egy mindenki számára előnyös kert részt. 



Előkertünkben idáig állt egy szokványos fém kerti csap, ami praktikus, ám kinézetre olyan, amilyen.
Elsőként ettől szabadítottam meg az előkertet némi segítséggel. Az aknában el kellett vágni a régi csapot, majd hozzárögzíteni az újat.

A látvány, hogy nem egy ipartelepre való cső áll ki a földből, hanem egy szépen pácolt fagerenda, érezhető hangulati változást hozott a kertbe.

Jelenleg körbe pakoltam kövekkel, mivel a talajszint - ásás és némi komposzt hozzáadása után - magasabban fog majd állni. Ezért a kerti csapból most nagyjából 5 - 7 cm-nyi fém is látszik a föld felszíne felett, amit majd földdel és nagyobb méretű kavicsokkal fogok eltakarni.

Szerintem a látvány, ezzel a fa kerti csappal már most magáért beszél.

Előtte:

 Utána:

A munka természetesen itt még nem áll(t) meg, ezért folytatásra lehet számítani.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

4 megjegyzés :

Névtelen írta...

Kár, hogy az ára miatt nem engedhetem meg magamnak. Jó lenne valami alternativ ötlet.

Borbás Ági írta...

Tényleg nem olcsó, viszont annyival szebb látvány és jobb élmény e köré a csap köré kertet építeni (a képeken is látszik az eredmény), hogy abban a pillanatban már megéri az árát.
Ha tudok valami hasonlóan szép megoldást, akkor biztos megírom. :)

Andi írta...

Kedves Ági!

A fa gerenda borítást egyedileg készíttetted? Vagy valahol lehet ilyet venni készen a kerti csaphoz?

Borbás Ági írta...

Kedves Andi!

Ez egy manufaktúra által készített termék. Gallo kerti csap néven fogod megtalálni a neten.