Újság!
Betöltés...

Ilyen volt az Orchidea kiállítás - olvasói élménybeszámoló

Az elmúlt hétvége a virágok és kertek szerelmeseinek kedvezett.
Akik ellátogattak a Vajdahunyadvárba, azok Thaiföld szebbnél-szebb orchideáival találkozhattak.
Ildikó fotóin és élménybeszámolóján keresztül mi is betekinthetünk ebbe a különleges hangulatú és remek kiállításba.Kit ne bűvölnének el az orchideák? Megannyi változatos, élénk virág. Aprók és nagyok, egytől egyig csodálatra méltó.A hétvégén (2015.04.17-19.) a Magyar Orchidea Társaság megrendezte a tavaszi Orchidea Kiállítást. Nem is akármilyen helyen, Budapesten a Vajdahunyad várában. Thaiföldi hangulat lopózott a várba erre a néhány napra és nyújtott feltöltődést, élményt a látogatóknak. Sok kiállító hozta el féltett kincsét, különleges, nem mindennapi orchideáit, de láttunk tillandsiákat és broméliákat is. A viszonylag könnyen tartható, ezért ismert lepkeorchideák (Phalaneopsis) mellett számos különleges, kényesebb fajok, hibridek is bemutatásra kerültek. A Vandák feltűnő kék virágaikkal tűntek ki a virágözönből. A Bulbophyllum apró virágai nyerték meg tetszésemet. Mind mind páratlan és gyönyörű. Aki az orchideák szerelmesévé válik, bőven van mit tanulnia, hiszen rengeteg faj és hibrid van, igényeik sem azonosak.

Szakértők kötetlen előadásokat is tartottak a látogatóknak az orchideák tartásáról, neveléséről mind három napon.

A misztikus hangulatot árasztó kiállítás megtekintése után vásárlásra is volt lehetősége azoknak, akik 1-1 különleges fajra vágytak még vagy most szeretnének próbálkozni az orchidea nevelésével.
Köszönöm Gönczi Ildikónak az élménybeszámolót és a nagyszerű fotókat!
A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :