Újság!
Betöltés...

Virágok fekete - fehérben

Idei meglepetés a virághagyma kínálatban a fekete-fehér összeállítás.
Ami természetesen egy sötétebb árnyalatú lilát vagy bordót és egy szép fehér párosítását jelenti. Ezek olyan kontrasztot alkotnak egymás mellett, ami rögtön magára vonja tekintetet.
Vajon milyen kertekbe képzelhetőek el ezek a virágok?


A válasz sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk, mert szinte nincsen olyan szín, amivel ne lehetne társítani. Azaz minden kertstílushoz jó megoldás lehet, ha megfelelő partnereket találunk a számukra. Ez a sötét tónus pedig jó alapot adhat ahhoz, hogy új színt és lendületet vigyünk kertjeinkbe.


Így a kérdésre a válasz, hogy szinte minden kerttípussal tökéletesen harmonizálnak, ha megtaláljuk számukra a megfelelő színű partnereket. A sötét lila vagy a sötét bordó (szinte feketének tűnő) virágszirmok olyan kontrasztot teremtenek a többi virággal, ami extravaganciával tölti meg a virágágyást. A zöld, a fehér, a halvány sárga vagy a kék és ezek árnyalati mind - mind jó társítási lehetőség egy visszafogottabb minimál kert kialakításánál. Itt nem feltétlenül a színek, hanem a formák és a szépen formált terek uralják a kertet. Ezért a visszafogott színkombinációk előnyös oldalát emelik ki a kertnek.

Ellenben egy virágzóan romantikus angol kertben a színek és a virágok formái önmagukért léteznek. Ezek adják a kert díszét - természetesen csak akkor, ha a kert már önmagában is rendezett benyomást kelt - , ezért ha a sötét (fekete) tónusú virágok mellé élénkebb színeket társítunk, mint például kék, lila, sárga, narancssárga vagy piros, olyan különleges színélményben lehet részünk, amit évekkel ezelőtt még nem is reméltünk a virágágyásoktól.

Érdemes kísérletet tenni pár szál sötét színű kardvirággal vagy dáliával, ami kékkel, sárgával, narancssárgával, pirossal esetleg némi rózsaszínnel társítva különleges drámai hatást ér el.

Az idei nyár virághagyma újdonságait ITT találod! 




 
Forrás


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :