Újság!
Betöltés...

Egy virágzó Falusi Porta kertje

Lassan már egy éve, hogy Emese megkeresett előkertjével kapcsolatban.
Az ötlet, hogy tervezzek egy előkert, ami egyben pihenőkert is, nem hagyott nyugodni. Sok - sok beszélgetés és kérdés után viszont már kezdett tisztulni a kertről alkotott kép.


Sok buktató volt, amiket sikerült megoldanunk és remélhetőleg egy olyan kertet alkottunk közösen, amilyenre Emese és családja mindig is vágyott. Növényektől, virágoktól dús, kerti pihenőkkel és beszélgető sarkokkal tarkított előkertet, ahol a konyhából kiszaladva mindig begyűjthető az aktuális friss fűszer és zöldség, ahol jó leülni a barátokkal beszélgetni vagy csak a teraszról nézni a színes kertet.

A kert meredek lejtése miatt az összefüggőbb nagyobb ágyások teraszokra lettek osztva, így a pihenő helyeket most kényelmesebben lehet használni. A teraszolás következtében, a hatalmas ágyásokból sokkal barátságosabb és használhatóbb virágágyak alakultak ki. Bár még így nyár végén is találni üres foltokat az ágyásban, a növények olyan gőzerővel igyekeznek kitölteni a számukra kijelölt helyet, hogy reményeim szerint jövőre itt egy összefüggő tavasztól őszig tartó virágzó kert várja majd a feltöltődni vágyó kertbarátokat.

Az itt látható képeken csak igen kis részletét mutatom meg a kertnek, mert aki igazán kíváncsi, annak javaslom a Falusi Porta blog követését, ahol az ősz folyamán biztos megjelennek friss képek is a kertről.
Imádnivaló részletek, ami Emese kreativitását dicsérik.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Holdgyöngy írta...

Ma olvastam végig a blogot, az övékét, rólad is, erre itt a kert. Tanulok tőletek, s már tudom kihez fordulhatok.

Borbás Ági írta...

Huhhh, hát köszönjük ezeket a kedves szavakat.