Újság!
Betöltés...

Nevelj ehető virágokat a kertedben!

Virágot enni kulináris ínyencségnek számít. Hát még, ha ezeket a virágokat előtte a saját kertünkben nevelgettük, hogy majd a legideálisabb pillanatot kivárva a konyhánkba szállíthassuk.


Ezen szépségek között találni egynyáriakat és évelőket, de akár a zöldséges kertben is fellelhetsz erre a célra alkalmas virágokat.

Ha valaki egy hirtelenjében összedobott sarkantyúvirág-saláta elkészítése után úgy döntene, hogy mostantól kezdve a kertjében nevelgetett növények lehetőség szerint a tányérjában is kikötnek, akkor egy olyan hosszú listával áll szemben, amelyek onnantól kezdve biztos megvalósításra várnak.

Ezt természetesen nem úgy kell elképzelni, mint a párhuzamos sorokba ültetett veteményeket, hanem inkább, mint egy idillikusan romantikus virágágyás képét, ahol minden virágágy maximálisan a gasztronómiai élvezetek megkoronázására törekszik. Azaz a növények virágzási értéke is teljes, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ezek az illatosan színes növények jó lehetőséget adnak arra, hogy ne csak a kerti munka, hanem már a konyhai ízek világába is elmerülhessünk virágaink által.


Néhány lehetséges tipp a virág gasztronómia területéről:

Egynyáriak:
Körömvirág
Petúnia
Borágó
Büdöske
Búzavirág
Kerti sarkantyúka
Cukkini virága
Amaránt

Kétnyáriak:
Árvácska
Törökszegfű

Évelők:
Ibolya
Kankalin (Primula)
Sásliliom
Krizantém
Kakukkfű
Kamilla
Metélőhagyma
Lángvirág (phlox)
Cickafark
Pünkösdi rózsa
Méhbalzsam (monarda)

Hagymás/Gumós:
Tulipán
Gumós begónia
Dália
Kardvirág

Fák és cserjék:
Rózsa (pl.: Gertruda Jekyll fajta)
Bodza
Almafa/Díszalma
Bazsarózsa (Paeonia suffruticosa)
Hibiszkus
Levendula
Rozmaring


Fotók forrása: Dancinglights - Hello edible flowers, és The Taste Relevation

Természetesen a lista nem teljes.
Várom a tapasztalatokat és a hozzászólásokat!

Ha ötleteket keresel, akkor EZEK A RECEPTEK a segítségedre lehetnek!


Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :