Újság!
Betöltés...

Előkert - Jó benyomást első pillantásra

Az első benyomásunk a kertről és a házról itt alakul ki, ezért fontos az ötletes, de ugyanakkor praktikus kialakítás. Mivel kertünknek ezt a területét ritkán használjuk pihenésre, inkább csak díszítő értéke van, ezért olyan könnyen gondozható növényekkel érdemes kialakítani, amelyek az átvonuló vendégekre rövid idő alatt kellemes hatással vannak akár télen vagy akár a kora tavaszi időszakban is.



Szinte olyan ez, mint a ház fogadótere, ami üdvözöl és hangulatot teremt. Ha elhanyagolt, vagy akár túl hivalkodó, akkor képes mindkét esetben kedvezőtlen hatást kelteni a látogatóban, ezért érdemes a ház stílusával összehangolni. Gondolhatjuk úgy, hogy ez egy felesleges holt tér, de igazából ez az otthonunk folytatásának tekinthető az utca irányába.

Mennyivel jobb érzés úgy hazaérkezni, hogy egy tökéletesen rendezett és virágzó kertben találjuk magunkat, ahol hirtelen elfeledhetjük a mindennapok gondjait.

Növény összeállításnál cél az egyszerűség és látvány tökéletes egysége, úgy hogy valami mindig díszítse a kertet. Ha szeretnénk a hangsúlyt a ház látványára helyezni, akkor inkább alacsonyabb növényeket ültessünk, míg ha inkább takarnánk a házat, akkor néhány jól elhelyezett magasabb (kert méretéhez igazított) fával, cserjével optikailag korrigálhatjuk a hibákat.

Szerencsés, ha a ház bejáratához vezető út nem nyílegyenesen vezet, de ha már így alakult, akkor közvetlen a járda mellé ültetett növényekkel látványában fellazíthatjuk az útnak ezt a nyílegyenes jellegét. Közvetlen a bejárat előtt érdemes kiszélesíteni a járdát, ahol néhány cserép növény és mi magunk is (esetleg bevásárlás utáni szatyor mennyiséggel is) kényelmesen elférünk.

Annak idején nem értettem, hogy nagymamám miért foglalkozik annyit az előkertben található növényeivel (azonkívül, hogy azok a legkedvesebbek a számára). Mert bármikor mentem hozzá, soha nem találtam egyetlen gazt sem a rózsák között. Természetesen a növényei ezt a maximális gondozást meg is hálálták. Na, meg az dédunokái is, akik szerint a dédi virágos kertje volt a legszebb a világon.







Forrás

Készülj FRISS tervekkel a nyár végi és a jövő tavaszi időszakra!
Ültess hagymásokat, virágmagokat, kombináld fűszernövényekkel, salátákkal!

Válogass legújabb kínálatunkból!



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :