Újság!
Betöltés...

Kert egy szűk folyosón.

Te milyen kertet terveznél, ha csak egy szűk folyosónyi hely állna a rendelkezésedre?

Nem egyszerű a válasz, ám a képek alapján elmondható, hogy nem is lehetetlen.
Gyere és nézz szét ebben a kis térben!


Már több bejegyzésben írtam a padként funkcionáló magaságyás előnyeiről. Ez a tér pedig adta magát ahhoz, hogy egy ilyen praktikus és szép kivitelezésű kerti elemmel formálják egységes egésszé ezt a folyosót.

Ez a fajta magaságyás nem csak a növények kiemelését szolgálja, - amivel egyben a derekunkat is kímélhetjük - hanem egy kényelmes kerti pihenő és rakodó felület, ami a kerti beszélgetések színtere is lehet.

A falakat és az ágyás lábazatát is fehérre festették, míg a járdát ettől alig eltérő színű világos szürke kővel burkolták. Idővel a kerti úttól jobbra, futónövények takarják majd a falat, amelyeknek a kövezet és fal közötti keskeny földsáv biztosít helyet.

Bár az ötlet jó és szépen kivitelezett, engem mégis az fogott meg ebben a kertben, hogy még egy ennyire kis helyen is sikerült elhelyezni egy gyerekbarát kerti elemet. A kis tér miatt mindezt egybeillesztették és hasonló stílusban alakították ki a kert többi részével. Így, amikor a homokozó kis tulajdonosa nem szándékozik birtokba venni a homokbirodalmát, akkor a tetejét lecsukva egy egységes városi minikert látványa tárul a szemünk elé.




Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :