Újság!
Betöltés...

Pergolák NEM CSAK forróság idejére

Alapesetben a Kárpát-medence nyarai megkívánják, hogy néha hűs és árnyékos helyre tudjunk visszahúzódni a forró napsugarak elől. Egy kellemesen - növényekkel, náddal vagy textillel - árnyékolt állványzat már a léleknek is frissítő látványt nyújthat.

Ez a függönyös variáció kifejezetten olyan helyekre való, ahol nem feltétlen a napsütéses órák száma viszi el a pálmát a nyári hónapokban.

Ívesen hajlik és támaszkodik a vastag falnak ez a könnyű fém állvány, utat engedve a futórózsáknak. Ez a kép jól mutatja, hogy bármilyen kicsi a terasznak szánt területünk, ekkora helyen is kialakíthatunk egy környezetével harmonizáló kényelmes étkezőt.

Érdemes hagyni a vadszőlő hosszú indáit szabadon futni a pergolán, mert a nyár végi vöröses színeződése mindenképp megkapó látvány, akár étkezünk alatta, akár csak egy könyvet olvasunk.

Itt a belső tér folytatását láthatjuk a szabadban, valószínűleg könnyedebb stílusban. A nádborítás szórtan engedi át a fényt, ami nem csak verőfényes időben kellemes, hanem borús idő esetén is, mivel az így a teraszra nyíló szobára nem hat nyomasztóan.

Ez a hihetetlenül visszafogott és elegáns terasz déli tájolású, aminek egy részét náddal fedett kovácsoltvas pergolával védik a naptól. Így a forróság idején is használhatóvá válik a terasz.

Ez a pergola nem nehezedik rá a ház falára, árnyékot összesen csak az asztal és a székek fölé tart, de mindezt 3 méter magasságban zöld felhő formájában teszi.

Mint egy igazi bohém tanya, a pergolán csavarodó szőlő indák a zászlókkal, a bolhapiaci kincsek gyűjteménye az asztal körül tökéletes romantikát sugallnak.

Végül pedig következzen az én ügyeletes kedvencem. Leharcolt üvegház, ami jelenleg borostyán és vadszőlő versengésével igazi kis menedéket alakít ki étkezni szándékozó vendégei számára.

Jó étvágyat annak, aki ennyi megterített asztal látványától megéhezett!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :