Újság!
Betöltés...

Virágzó veteményes

Kanyargós út vezet a házhoz, amelyet bájos kőfalak vesznek körül.Ez a 16. században épült kis házikó egykor a vadász otthona volt, amit jelenleg egy hangulatos kert ölel körül.
Ide csak határozott céllal és indokkal kerülhet be akár egy növény is.A tulajdonosok 25 éves kertészeti és botanikai tapasztalata végre egy saját kertben láthatott napvilágot.

Kilenc évvel ezelőtt, amikor Piers és Allen úgy döntöttek, hogy az 1350 m2-nyi gyümölcsfákkal tarkított zöld legelőjüket átalakítják számukra valami hasznosabbra, akkor fokozatosan virágokkal színesített veteményesek és fűszeres kertek jelentek meg a gyümölcsösben.

Ebben a kertben sok növény kettős céllal került a földbe. Itt nem csak a gasztronómiai élvezetek vezérelték a tulajdonosokat az elültetésben, hanem a növények virágos látványa is sokat nyomott a latban egy - egy fajta kiválasztásánál.
 Ezeket az alagutakat mogyorófa vesszőből készítették, hogy az épp aktuálisan kibújni készülő növényeknek védelmet nyújtsanak.

Metélőhagyma, zsálya és palástfű jól megfér egymás mellett. 

 A lekövezett járdán télen, nyáron, esőben és hóban is megközelíthetőek a vetemények.


Ha beindul a málna termés, akkor ez lesz a napi menü. (Én már nagyon várom...) 

   
Forrás
Végül pedig ne feledd, hogy a kert olyan, mint egy kiállító terem, ahol mindent felvonultathatsz, amiben kedvedet leled.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :