Újság!
Betöltés...

Virágzó veteményes

Kanyargós út vezet a házhoz, amelyet bájos kőfalak vesznek körül.Ez a 16. században épült kis házikó egykor a vadász otthona volt, amit jelenleg egy hangulatos kert ölel körül.
Ide csak határozott céllal és indokkal kerülhet be akár egy növény is.



A tulajdonosok 25 éves kertészeti és botanikai tapasztalata végre egy saját kertben láthatott napvilágot.

Kilenc évvel ezelőtt, amikor Piers és Allen úgy döntöttek, hogy az 1350 m2-nyi gyümölcsfákkal tarkított zöld legelőjüket átalakítják számukra valami hasznosabbra, akkor fokozatosan virágokkal színesített veteményesek és fűszeres kertek jelentek meg a gyümölcsösben.

Ebben a kertben sok növény kettős céllal került a földbe. Itt nem csak a gasztronómiai élvezetek vezérelték a tulajdonosokat az elültetésben, hanem a növények virágos látványa is sokat nyomott a latban egy - egy fajta kiválasztásánál.




 Ezeket az alagutakat mogyorófa vesszőből készítették, hogy az épp aktuálisan kibújni készülő növényeknek védelmet nyújtsanak.

Metélőhagyma, zsálya és palástfű jól megfér egymás mellett. 

 A lekövezett járdán télen, nyáron, esőben és hóban is megközelíthetőek a vetemények.


Ha beindul a málna termés, akkor ez lesz a napi menü. (Én már nagyon várom...) 

   
Forrás
Végül pedig ne feledd, hogy a kert olyan, mint egy kiállító terem, ahol mindent felvonultathatsz, amiben kedvedet leled.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :