Újság!
Betöltés...

Ehető virágok a kertből a konyhába

A gasztronómia egyik legizgalmasabb területének számít már jóideje, a virágok minél látványosabb tálalása és felhasználása az ételek elkészítése során. 

Szinte nem találni olyan séfet vagy jelentősebb gasztro újságot, amelyek ne említenék meg ezeknek az ehető virágoknak a jelentőségét.

Kép forrása

Mert az ehető virágok körülöttünk találhatóak és a kertjeinkben is könnyedén megteremnek. Sőt, ha tudatosabban odafigyelünk a kertünkben termesztett és nevelt növények kiválasztására, akkor még nagyobb választékban kerülhetnek tányérjainkra ezek az idáig hétköznapinak tűnő kis virágok.

Egy séf a színek és textúrák kiemelésé mellett az izgalmas ízvilágukat is figyelembe veszi ezeknek a kis virágoknak. Ezért kóstoljuk is meg mi is bátran virágainkat tálalás előtt és ismerjük a felhasználásuk célját. Ne maradjunk meg csak egy vagy két virág felhasználása mellett, miközben a lista annyira széles, hogy akár egész idény alatt ízesíthetnénk ételeinket virágokkal. Ezzel is színesítve a tányérra került ételek látványát.

Rengeteg zöldségnek és fűszernövénynek csodás és ehető virága van. Miért hagynánk ezeket a szépségeket parlagon, ha különben a növénynek ezt a virágos részét is ízletes fogásként tálalhatjuk az asztalon.

Zöldségek és gyümölcstermők virágai közül:
Mustár
Borsó
Eper
Lóbab

Kép forrása (Mustár)
Kép forrása (Eper)




Fűszernövények virágai közül:
Bazsalikom
Borágó
Metélőhagyma
Metélőfokhagyma
Koriander
Kapor
Édeskömény
Levendula
Menta
Zsálya

Kép forrása (Bazsalikom)

Egy- és Kétnyári virágok közül:
Búzavirág
Körömvirág
Törökszegfű
Büdöske
Méhbalzsam
Sarkantyú
Paprikavirág
Oroszlánszáj
Napraforgó
Árvácska

Kép forrása (Oroszlánszáj)

TAVASZRA & NYÁRRA KÉSZÜLVE, ÍME EGY RECEPT:

Hogyan készíts ilyen virágos jégkrémet?

A következő hozzávalókra lesz szükséged:

  • Pálcikás fagylalt készítő
  • Kókuszvíz
  • Citromlé
  • Enyhén színezett gyümölcslé vagy tea
  • Ehető virágok


Helyezd 2 órára a fagyasztóba. Miután kivetted onnan a megfagyott állagú jégnyalókákat várj pár percet és már fogyaszthatod is ezt a különleges virágos hűsítő gasztronómiai csodát.
Kép forrása

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :