Újság!
Betöltés...

Raklapkert - olvasói DIY

Ilyen olvasói levelek és képek mindig nagy lendületet adnak az újabb kert ötletek keresgélésében, ugyanis a Dekor&Mentha blognak nem titkolt szándéka, hogy izgalmasabban és bátrabban álljatok neki egy - egy kertrész kialakításának vagy az anyagok újrahasznosításának.

Fogadjátok sok szeretettel Emerencia alkotását, amit a blog egyik bejegyzése inspirált.


"A dolog ott kezdődött, hogy tavalyelőtt tetőt csináltattunk. Ebből kifolyólag maradt ránk néhány raklap, tekintve, hogy mindig halogattuk a visszaváltást. A lomok csak gyűlnek és egyre kevésbé férünk a garázsban.

Nemrég láttam a facebook oldaladon ezt a raklap-kert ötletet és már tudtam, hogy megcsinálom. Nem láttam benne semmi nehézséget. Aztán belekezdtem. A fekete fólia rögzítése nem okozott különösebb gondot. Nekem sajnos nincs kapocs- vagy szögbelövő készülékem, így kalapács és kékfejű szeg voltak az eszközeim. Csak arra kellett figyelni, hogy mindenhol a lehető legjobban zárjon.

A csoda csak ezután következett, ugyanis a "raklap-cserép" csak úgy nyelte a földet. :) Először fekvő helyzetben töltöttem bele a földet, majd amikor már majdnem dugig volt, akkor beültettem a virágokat. Ezután állítottam csak fel. Ekkor még pótoltam némi földet, illetve kézzel tömörítettem. Nagyon körültekintően ki kell tölteni az üres helyeket, ugyanis, ha nem elég tömör az alap, akkor locsolásnál egyszerűen kifolyik a föld a gyökér mellett. Idővel még ülepedik a föld, így azt lehet utántölteni, de csak felülről.

Sokáig csodáltam a művemet és nagyon büszkén osztottam meg a barátaimmal is az örömömet! :)) De ez az egész nem jött volna létre, ha nincs a Dekor & Mentha!! :)"

Köszönöm, hogy elkészítetted! :))




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :