Újság!
Betöltés...

Mivel dobjam fel az előszobánkat?



OLVASÓI KÉRDÉS:
Kedves Ildikó!

Az előszobánk átalakításához kérnék segítséget.
Az előszobánk 150 cm széles, 5 méter hosszú és 6 ajtó tagolja. Az egyik rövidebb oldalon van a bejárati ajtó, a szemközti oldalon a fürdőszobába vezető ajtó. Jobb oldalon 2 ajtó, melyek a nappaliba és a konyhába, bal oldalon három ajtó, melyek a WC-be, a kamrába és egy kis tároló helyiségbe vezetnek. Szóval elég sok falfelületet foglalnak el az ajtók, ráadásul a jobb oldalon, ahol kicsit több a szabad felület, egy előszobafalat alakítottunk ki. Az ajtók és az előszobafal bükk furnérosak, a fal homokszínű, a padlón szürke kerámia burkolat van.
Úgy érezzük, kicsit unalmas ez a helyiség, de nem tudjuk, hogy mivel dobhatnánk fel. A szabad falakra tettünk néhány kisebb képet, de nem mutatnak valami jól, nem elég dekoratívak. Lakásunkban egyébként a wenge, a fehér és a bézs az uralkodó szín, az előszoba az egyedüli kivétel, de a bútorokat nem szívesen cserélnénk ki.

Segítségedet köszönöm:
Judit


VÁLASZ:
Kedves Judit!

Ebben a helyiségben valóban elég kevés a falfelület. Egy ilyen monokróm teret csak viszonylag nagyméretű képekkel lehetne hatásosan dekorálni, de itt ezek nem férnek el. Javaslom, hogy a falat fessétek át. Nem kell az egész falfelületet, csak néhány csíkot. Az alap maradna a meglévő homokszín, erre kerülnének aranybarna, csokoládébarna és mohazöld sávok. Mivel kevés a falfelület, nem lesz túl nyomasztó, de nagyon impulzívan hat majd a belépőre, ráadásul a körbefutó vízszintes csíkok szépen összefogják az ajtók által tagolt helyiséget. Az aranybarna és a csokibarna remekül illik majd a meglévő berendezéshez, a zöld egy kis vidámságot, frissességet visz a térbe.
Két variációt rajzoltam. Ha bátrabbak vagytok, válasszátok a sűrűbb csíkozást, ha kicsit visszafogottabb végeredményt szeretnétek, akkor a szélesebb, ritkább sávokat. A munkát akár saját magatok is elvégezhetitek. A pontosan kimért vonalak mentén ragasszatok fel a falra maszkoló szalagot, így tökéletesek lesznek a csíkok. Ebből csak jó minőségűt vegyetek, mert a gagyi leszedi az alsó festékréteget.

Jó munkát!
Ildi

Lakberendezéssel kapcsolatos további kérdéseket a dekoresmentha[at]gmail.com email címre küldjétek.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Névtelen írta...

Kedves Ildi!
Köszönöm a segítségedet, nagyon tetszenek ezek a színes csíkok. Tényleg nagyon hangulatos, és vidám előszobát tudunk így kialakítani.
Mégegyszer köszönöm ezt a fantasztikus ötletet!
Jövök máskor is olvasni, vagy akár kérdezni is. :)

További jó munkát!
Judit