Újság!
Betöltés...

A föld alatt


Mostanában egyre többet hallani a dombházakról, a műfajnak számos követője van hazánkban is. Ez a svájci ház viszont a dombházak között is abszolút unikum.

A Christian Müller tervezte épület teljesen a föld alatt helyezkedik el, viszont hatalmas felületekkel nyit a táj és persze a napfény felé. Ezt az ellentmondást a domboldal adta lehetőségek kihasználásával tudták feloldani. A helyiségeket a meredek domboldalba süllyesztették, de a nyílászárók előtti területről elhordták a földet, így azok szabadon, kitárulkozva tekintenek a völgy felé. Ezzel az ötlettel egyrészt megoldották a belső helyiségek természetes fényhez jutását, másrészt kialakult egy igen különleges terasz – vagy nevezhetnénk inkább belső kertnek – is.


A belsőépítészeti kialakítás nagyban támaszkodik az épület szerkezetére. A legtöbb felületen meghagyták a nyers beton falakat. A hatalmas szürke felületek meghatározó szerepet játszanak az összbenyomásban. Ehhez természetesen egyszerű bútorokat választottak. Sok a beépített elem, kevés a kisbútor és a dekoráció, de néhány meghatározó darab és erőteljes szín abszolút uralkodóvá tudott válni.

Forrás: dornob.com

A belső terekről képeket és hasonló írásokat találsz a http://www.otthonteremto.hu/ oldalon.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :