Újság!
Betöltés...

Zöldfalat a jövő kertészeinek


Imádod a növényeket, de nincs kerted?


Kutyád, macskád állandóan kikaparja, bepiszkítja a cserepes növényeid földjét? Vagy a gyerekeid borogatják állandóan a növényeidet?

Vagy csak szimplán van egy üres falad és nem tudod milyen képet szeretnél ott látni?

Tiszta reklám duma, mi? De tényleg ezek jutottak eszembe.

Nálunk gyerekek miatt nincsenek növények a házban. Anyukáméknál tiszta stressz, ahogy a fotel és a virágállvány körül bújócskáznak. Mert természetesen ott a legjobb négykézláb mászni, ahol nem szabad, és így akkor anyu reflexideje is megvizsgálható.

Már láttam jó pár cikket és fotót olyan házakról, ahol gyönyörű zöld növényzet borította a teljes homlokzatot, ezzel is szigetelve a házat, és természet közelibbé varázsolva a várost. Az egész házat beburkolni így nem olcsó megoldás, gondozást is kíván, de ha növényeket akarunk és nem betondzsungelt, akkor az már csak melóval jár.

Gondolom ezen felbuzdulva, megszületett ennek az egyszerűsített szobai változata, ami akár egy kép helyét is átveheti a falon.

Ideális minden olyan csupasz falra, ahová eddig csak bambán meredtünk a kanapéban ülve, vagy ahová már nem férnek fel polcaink a hely szűkössége miatt. Esetleg azért is ideális lehet, mert imádjuk növényeket, és most már a falat sem szeretnénk kihagyni a jóból.

De a konyhai variáció a mosogató felett szintén jó lehetőségnek tűnik egy kis kéznél lévő friss bazsalikom, szurokfű, majoránna vagy rozmaring elültetésére. És közben a konyha legértékesebb részét, a munkapultot sem foglalják el feleslegesen.

Ha valakinek még rajtam kívül szintén nagyon megtetszett volna ez a kertészkedési lehetőség, akkor érdemes utánanézni magyar beszerzési forrásnak. Nekem nem sikerült mikor először láttam ilyen megoldást, de mára már több beszerzési forrásból válogathatunk.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

ZboroKrisz írta...

vertikális kertnek hívják, ha így keresel rá, egy csomó magyar találat lesz.
egy szakértő csapat:
http://www.mohanyespafra.hu/02_munkaink.php?page=gallery

Ők már jó pár ilyet építettek, pl a Manier szalonban. Érdemes az oldalukon körülnézni

Borbás Ági írta...

Tényleg nagy szép kerteket terveznek. Jó volt nézegetni a képeiket.
Viszont a problémám az, hogy ez az egyszerű műanyag elem, amit te magad is felszerelhetsz a faladra, csak nagy utánjárással szerezhető be, pedig így önállóan is elkészíthetnéd a vertikális kertedet. És nem számítana luxusnak.