Újság!
Betöltés...

Az őszi Lomb


Itt volt a hosszú hétvége, így nagyobb kerti munkákat is betervezhettünk. A legégetőbb és több kezet igénylő munka a gereblyézés volt. Akinél van a kertben egy vagy netán több nagyméretű lombhullató fa, az tudja, hogy ez kemény fizikai munkának felel meg.

Egy ismerősöm romantikus sóvárgással beszélt a lombgereblyézésről, hogy milyen jó lenne, ha neki is megnőnének már a fái, mert akkor a kellemes, őszi napsütéses napokon levelek gereblyézésével tölthetné el az idejét. Tény, hogy nagyon hangulatos napsütéses napokon leveleket takarítani, de azért jóból is megárt a sok. Az egész romantikája körülbelül egy óráig tart, mert utána már a „Mikor lesz már vége?” kérdés merül fel bennünk újra és újra.

Ja, és hogy már ne is említsem a kupacokon átugráló kutyát, illetve a kupacokon keresztül motorozó gyerekeket, akik egyáltalán nem értik, hogy miért nem tetszik apunak és anyunak ez az igen remek szórakozási lehetőség.


Ez utóbbi fotók is most hétvégén készültek, így a lombgereblyézés és kihordás technikáját még bőven van lehetőségünk fejleszteni a többi lombhullatónak köszönhetően.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :