Újság!
Betöltés...

Őszirózsás virágtenger Angliából

Percy Picton - aki a kert alapjait tette le - olyan tehetséggel volt megáldva, hogy szokatlan növénytársításai miatt, Anglia szerte ide zarándokoltak a növény és virágimádók.




Halála után, Paul és Meriel kibővítették a kertet, elsősorban széles őszirózsa (aster) ágyásokkal, ami az egyik legismertebb növény Angliában. Csak itt a kert honlapján öt fajta közül választhatunk, amelyek magasságban, virágzás intenzitásban, virág formában, sőt cserepes vagy szabadföldi nevelésben is különböznek.

Az egész olyan mintha egy festő nem bírt volna magával és pacákat nyomott volna az ecsetjével a kerti ágyásokba. Én teljesen beleszerettem ebbe a növénybe.

Amint azt a képeken láthatjátok, olyan növény összeállítás jellemezi ezt a kertet, amiért elsősorban augusztus és október közepe között érdemes ide ellátogatni.

Dőljetek hátra és töltődjetek!



























Remélem tetszett.

Szép őszi napot!


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :