Újság!
Betöltés...

Hová ültessünk díszfüveket?


Még látszódnak a kertben a nyár nyomai, így ha a díszfüvek felkerültek kívánságlistánkra az elmúlt hónapokban, akkor a következő rövid leírások segítenek majd a tökéletes elhelyezésükben és a partnerkeresésben.


Deschampsia cespitosa / Gyepes sédbúza
Ez az apró, de annál bőségesebb virágzattal rendelkező növény kevés árnyékot igen, de a túlzott árnyékot már nem szereti. Bíborlevelű tűzesővel (heuchera), vagy akár még árnyékliliommal (hosta) is társíthatjuk.


Panicum Virgatum / Vesszős köles
Nagy mennyiségben hullámzó felületet képez apró virágaival. Bár, mint minden fűféle ez is a nedves tápdús talajt kedveli, ettől függetlenül könnyedén elviseli a szárazabb körülményeket is. Mivel ősszel levelei szépen színeződnek, ezért nyárvégi-, őszi virágzókkal társítható.


Cortaderia Selloana / Pampafű
Ez a népszerű növény igen csak napfény és meleg imádó, ezért egy déli fekvésű rézsű az ideális a számára, ahol elkerülhetjük a téli felfagyást is. Hatalmas bugája feltűnő jelenséggé és a kert fókuszpontjává teszi ősszel.


Calamagrostis x acutiflora / Nádtippan
Bár nekem nincsen (ami több alkalommal is a kínálat hiányából fakadt), de ez az egyik személyes kedvencem. Határozott látványával tökéletes lehet akár sövénynek is és ezáltal mozgásban tartja kertet, amelyet így hangokkal is megtölt.


Pennisetum alopecuroides / Évelő tollborzfű
Különböző méretben és árnyalatban kapható évelő fűféle. Bár szereti a nedves és tápdús talajt, ettől függetlenül mostohább körülményeket is elviseli. Viszont a napsütés lételeme, amely nélkül szinte nem is hajlandó növekedni. Mivel ősszel szépen szineződik, ezért nyárvégi virágzókkal érdemes társítani, mint például a Rudbeckia (kúpvirág) és Helenium (napfényvirág), stb.


Carex ornithopoda 'variegata' / Madárlábú sás
Ezt az alacsony és kis lombozatú növényt néhány évente tőosztással kell frissíteni. A minimum 6-7 darabból álló csoporthoz íme, néhány lehetséges növény partner: Sedum (varjúháj), Persicaria (keserűfű).


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :