Újság!
Betöltés...

Készíts Halloween tököt papírból!!!

Mindig is zavart, hogy a kifaragott Halloween tökök házon belül gyors rothadásnak indulnak, és így jobban járok, ha csak az ablakpárkányon kukkantok néha - néha rájuk. De idén úgy döntöttem, hogy csak azért is lesz világító tököm bent a házban, AMI PAPíRBÓL FOG KÉSZÜLNI!


Hozzávalók:
  • 1db narancssárga lufi
  • 1csomag narancssárga krepp papír
  • tapétaragasztó
  • ecset
  • olló
  • sniccer

Első lépésként 5cm széles krepp papír csíkokat vágtam, majd felfújtam a lufit arra a méretre, amit nagyjából ideális világító tökformának tartottam.  Ezután hihetetlen kis mennyiségű tapétaragasztó porból (nagyjából 1/2 diónyi) bőséges mennyiségű ragasztót kevertem ki víz segítségével. Nagyon gyorsan sűrűsödött, ezért folyamatosan utána kellett hígítanom. (Sajnos nem mindig tettem meg, és ez a későbbiekben visszaütött.)
Ragasztásnál érdemes arra odafigyelni, hogy félig fedjék egymást a csíkok, mert dupla papír réteggel biztosabb tartást kap majd tökünk. Sőt, minél vastagabb a papír réteg (3-4), annál kevesebb a sérülés esélye.
Nagyjából 1-1,5 nap száradás után kiszúrhatjuk a léggömböt és a papírgömb tetején egy kis nyílást vágva lefejthetjük annak belsejéről a lufit. Valószínű, ha hígabb adagolásban használtam volna ragasztót, akkor ez könnyebben ment volna.
Ezután az alját vágtam ki, hogy majd a fenekén megállhasson. Innentől kezdve már egyéni ízlés dolga és kézügyesség függvénye, hogy ki milyen arcot készít a lámpásának.

Gyertyát semmiképp ne használj hozzá, hanem inkább rövid (20 égős) karácsonyi izzósort tekerj fel egy befőttes üveg külsejére, majd a vezetékeknél ragasztó szalaggal rögzítsd az üvegen. Ezt elhelyezve a papír tökbe kellemes narancssárga színnel világítja majd be a szobádat. De minden belső világítás nélkül is nagyon mutatós dekoráció.

Mindenkinek jó kreatívkodást! :)


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :