Újság!
Betöltés...

Cseresznyevirágos pillanatok a Füvészkertben

Az idei tavasz valahogy várat magára.
Az elmúlt hetekben újra tél lett. Ismét visszatértek a mínuszok, hatalmas havazással és jégesővel. Mi pedig kénytelen vagyunk elővenni a melegebb ruháinkat a szekrényből.


Ám, a tavasz érzését és utána való vágyakozását nem lehet csak egy pillanat alatt kitörölni a lelkünkből. Ezért is döntöttem úgy, hogy ellátogatok a Füvészkertbe. Talán ott találok valami tavasz-csalogató pillanatot, amit lefotózhatok és a hideg télies pillanatokban nézegethetek.




A lehető leghidegebb napot választottam ki a tavaszi pillanatok megélésére. De a virágok már hívogattak szirmaik minden érintésével, így útnak indultam, nem törődve a hideggel.


Belépve a Füvészkert kapuján úgy éreztem, hogy magam mögött hagytam a telet és a hétköznapok gondjait. Mintha egy meseerdőbe érkeztem volna.
A Füvészkert minden évszakban szép, de a tavaszi arca olyan csodás kertet és tájat rejt, amit nehéz néhány szóban és képben leírni.
Természetesen találtam itt virágzó nárciszt, tulipánt, primulát, magnóliát, virágzó cseresznyefát és a hunyor sok-sok változatát.
Az üvegház mellett csodaszép pálmafákat, örökzöld magnóliákat és még végtelen mennyiségű csodát láttam, amit a szemem fel sem bírt fogni ez alatt a "rövid idő" alatt.





Azért én hoztam pár fotót, hogy ti is kedvet kapjatok egy ilyen tavaszi kerthez vagy kertlátogatáshoz.





Micsoda örökzöld pompa
Mert az örökzöldek ilyen forma és szín gazdagságot képesek létrehozni a kertben



Hunyor (Helleborus) változatok





Régi nagy álmom egy ilyen csodás kutyatejet (Euphorbia) nevelgetni a kertben



Hirtelen mediterrán utazásban lett részem
Csodás ez a látvány



Végül pedig egy mesebeli fotó az ázsiai kertből



Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :