Újság!
Betöltés...

Milyen egy trendi és vagány csirkeól a kertünkben?

A csirketartás egyre trendibb dologgá kezd válni. 

Nem csak azért, mert mindig friss tojás vár minket otthon, de ha néha napján (ha ilyen szörnyűségre vetemednénk) tyúkhús levesre fájna a fogunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a megboldogult még életében 100% bio és szabadtartású volt.

Ám jelen világunkban ennél már sokkal több szól a trendiség mellett.


Forrás: Drinking with Chickens



Olyannyira, hogy a kerttervezés során sokat agyaltam miként tudnánk mi is cuki csirkéket tartani a kertünkben, de végül nem találtam nekik helyet, így elmaradt ez a remek kerti ötletem. De talán ti kedvet kaptok és találtok neki helyet a saját kertetekben.

Miért is agyaltam ennyit a csirkéken és a kakasokon?

Az a kerület, ahol mi lakunk régen sokkal falusiasabb hangulatú volt. Olyannyira, hogy amikor huszonévesen átjött hozzám jónéhány barátom zenélni és végül a reggel is nálunk érte őket, megdöbbenve ébredtek a kakas kukorékolására. Ugyanis közvetlen a szomszédunkban japán kakasok rohangáltak reggeltől estig és mivel azok még repülni is tudnak, ezért néha nálunk is megfordultak a kertben. Ilyet a belvárosban vagy egy lakótelepen nagyon nem lehetett megtapasztalni, így érthető volt, barátaim arcán a döbbenet, hogy Budapesten miként ébredhetnek ők kakas kukorékolásra.
Sajnos most már felénk is egyre kevesebb a kakaskukorékolás, pedig olyan különleges hangulata tud lenni. Ezt az élményt szerettem volna visszahozni a mindennapjainkba. De ha már nekem nem is sikerült, de remélem ti létre tudtok hozni egy kisebb baromfi udvart.

Ahhoz, hogy kedvet kapjatok ehhez a fajta állattartáshoz és kertész életmódhoz, kerestem nektek jónéhány baromfi udvart és kertet, ami megvalósítható ötlet lehet a saját kertetekben is.

A lényeg mindegyik megoldás esetében, hogy a csirkeól passzoljon az otthonodhoz és a kertedhez. Kényelmesen tud használni, rendben tartani és végeredményben kényelmes legyen a lakók számára is. A futtató természetesen akkora, amekkorát a kerted mérete megenged. 
Fontos szempont! Ha ezt megtervezed, akkor lakóival hosszú évekre tervezz és tudd, hogy gondoskodnod kell róluk. Cserébe ők is gondoskodnak rólad. :)

Most pedig jöjjenek a trendi csirkeól ötletek!



Ez a visszafogottabb színvilágú megoldás nagyon merész és egyáltalán nem a hagyományos megoldásokat követi. Jó látni, hogy még egy csirkeól terén is lehetünk újítók :)

Forrás: Jessie Thomas Designs


Aki a skandináv irányvonalat szeretné követni, annak sok szeretettel ajánlom ezt az antracit színű csirkeólat.
Forrás


Fehér színek rajongói sem kell lemondjanak a kis kedvencekről



A romantika kedvelőinek íme egy különlegesen szép darab


Végül pedig jöjjön az első számú tippem, ami szerintem a legvagányabb mind közül a Drinking with Chickens oldal házigazdájának kertje és csirkéinek otthona.



Természetesen ez a kis házikó belülről sem lehet unalmas.



Ha kedvet kaptál egy baromfiudvarhoz, akkor hajrá!
Sosem késő létrehozni álmaid csirkeólját, ahová beköltöztetheted kerted kedvenc lakóit.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :