Újság!
Betöltés...

Kerti Séta - Emil Nolde kertje

Ma ismét folytatjuk kirándulásunkat a festői kertekben.
Emil Nolde, az egyik legjelentősebb észak-német festő, aki szívesen és sokat festett tájképeket. 


Emil Nolde: Virágos kert


Feleségével, Ada-val tervezett kertje, olyan élénk színekben pompázik és annyira energikus látványt nyújt, ami miatt kihagyhatatlan pontja kerti sétánknak.
Emil Nolde 1927-ben költözött Észak-Németországba, közel a dán határhoz, ahol feleségével együtt felépítették otthonukat és létrehozták ezt a festői kertet is. A kert, tavasztól őszig káprázatos és élénk színekben pompázik, miközben télen üres és letisztult látványt nyújt.

Emil Nolde kedvenc virágai közé a napraforgók, a dáliák és a liliomok tartoztak bámulatosan szép színösszeállításban, amelyeket aztán a festményein is megjelenített.


Ha tippeket gyűjtesz virágoskert ügyben, akkor gyere most velünk egy sétára!







A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :