Újság!
Betöltés...

Kerti Séta - Monet kertje

Az elkövetkező napokban kerti sétákra szeretnélek benneteket invitálni.
Méghozzá csodás festők csodaszép kertjeibe.


Monet: Tavirózsák

Jelenlegi körülmények között utazni nem utazhatunk, viszont otthon is gyűjthetünk inspirációkat. Ezért most olyan kertekben szeretnélek benneteket elkalauzolni, amelyek a legjelentősebb festők tulajdonában álltak és arra motiválták őket, hogy megörökítsék a természet legszebb oldalát.

Elsőként természetesen Monet kertjébe vezet el bennünket Ann Dumas a Royal Academy of Arts kurátora és részlet gazdagon mutatja be számunkra, miként hozta létre a festő ezt a színekben és formákban harmonizáló kertet.

Monet Giverny-ben található kertje egy jó példa arra, hogy miként olvad egybe a festészet és kertészet egyfajta önmegvalósító formát öltve. A kert élete utolsó szakaszában jelenik meg a munkáiban, amely már a világháborús időszak a történelemben. Bár a kerthez közel volt a csata helyszíne (50km), Monet nem volt hajlandó elhagyni a kertjét.

Jó kerti sétát és kikapcsolódást kívánok mindannyiótoknak!





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :