Újság!
Betöltés...

Gondolatok kertről és zenéről 2020 március idusán

Itt ez a ragyogó napsütéses tavasz és nekem mégis vegyes érzéseim vannak az idei év indulásával kapcsolatban.


Tavaly ősszel úgy döntöttem, hogy nekivágok a Portfólióm megírásának, ami a Pedagógus 2 minősítéshez szükséges.
Mielőtt valaki úgy gondolja, hogy pár oldal megírása nem nagy kunszt, el kell mondanom, hogy elég sok hetem és hétvégém ment rá nekem, meg a családomnak is, mire minden részében passzolt azzal, ami én vagyok, illetve ahogyan gondolkodom a zeneoktatásról.
Bár ez a zeneoktatásomról szól, nem tudtam megállni, hogy a kertet és a virágokat ki nem hagyjam ebből az anyagból.

Mert úgy gondolom, hogy így teljes az élet:
A zene ötvözve a kert szépségeivel és örömeivel.

Talán ez a hosszú élet titka :)



Több hónapnyi munka és plusz felkészülés után végül március első hetében lezárult ez a folyamat, amitől végtelen boldog érzés járt át. Most visszanézve az eseményeket az utolsó pillanatban történt a védés, ugyanis rá egy hétre (múlt pénteken), az iskolákban történő oktatás átalakult internetes otthoni képzéssé. Ez komoly kihívást jelent most mindenkinek, diáknak és tanárnak egyaránt. A rendszereket teszteljük és a megfelelőeket keressük. Közben az élet nem áll le, mert aki zenélni akar, az szenvedélyből teszi, mindezt ugyanúgy, mint aki a kertészkedésben leli meg az örömét.


Visszatekintve remek döntés volt ez az egész. Most már lassan múlik az elmúlt hónapok plusz munkájával járó kimerültség, miközben igyekszem a családomat, a háztartásomat és a kertemet is átalakítani a jelenlegi kihívásoknak, ami hosszú távon nem biztos hogy mindig passzol majd a komfortzónánkkal. Majd meglátjuk....

Bár erre az évre igen pörgős tavaszt terveztem (amelybe Benneteket is szerettelek volna bevonni), de gondolom ti is olvastok híreket, és szintén a hosszú távú megoldások hívei vagytok ezért rájöttetek, hogy valamiért..

...2020 a lassú, éld meg a pillanatokat tavasz éve lesz.

LASSÍTSATOK, MÉG HA NEHEZETEKRE IS ESIK, MERT MOST SOK MÚLIK AZON MIKÉNT HOZZÁTOK MEG A DÖNTÉSEKET.

Vigyázzatok magatokra!
Kertészkedjetek sokat, mert a kert sok öröm és boldogság forrása!
Ja! ... és egy kis zenét is hallgathattok a jó kedv fokozásához😉


Egy kis AJÁNDÉK:

Talán ennek a kertből is elkészíthető receptnek a hasznát veszítek nátha és köhögés esetén az elkövetkező hetekben:

Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma (felkockázva)
  • 2 kanál kakukkfű (apróra vágva)
  • 1 kisebb üvegnyi méz


Tedd a hagymát és a kakukkfüvet egy sterilizált befőttes üvegbe. Öntsd rá a mézet. Kicsit megütögetve távolítsd el a beszorult levegőbuborékokat. Majd zárd le az üveget és tedd hűvös sötét helyre.
Naponta fordítsd meg az üveget, hogy az összetevők összekeveredjenek. Egy - két hétig érdemes érni hagyni az ízeket. Ám, ha nagy szükség van a szirup jótékony hatására, akkor már akár 1 óra múlva szűrd le a szirupot és fogyassz belőle.
Egyél belőle egy-egy teáskanálnyit, amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá.




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :