Újság!
Betöltés...

Téli mese a kertről

Már idejét sem tudom, mikor volt fehér karácsonyunk, amikor a puha fehér takaró védőburokként takarta be a tájat és a megszürkült téli kerteket, miközben karácsonyi dalok csendültek fel a házak ablakaiból és fények ragyogtak mindenhol. Ha létrejönne ez a hófehér varázslat, akkor az számomra meseszerűvé tenné ezt az évet.

Forrás


"Ezt a kis gondolat szösszenetet nagyjából két évvel ezelőtt írtam. A teljes házfelújítás, kert-felfordulás közepette, és még jóval a pandémia kitörése előtt vagy akár a még előttünk álló válság kitörése előtt...

Amikor még fogalmam sem volt, hogy mennyit fog fordulni a világ és milyen jelentőssé fog válni egy pici kis zöld terület mindannyiunk számára. Még azon ismerőseimnek is, akik egészen odáig csak nyűgként élték meg a kertgondozás teendőit.

Ezért most küldöm mindannyiótoknak, akik szeretik vagy megszerették a téli táj és kert szépségét"


Arany, smaragd zöld, mélybarna, bordó és ezüst színű ágak, vesszők és levelek csillannak meg a hófehér lepel alatt...


Amikor kitekintek a kertünkre még nem ez a kép köszön vissza rám - bár fejben és papíron már készen áll minden - ám ilyenkor télen ezek az oly fontos részletek kezdenek eltörpülni, hogy a hólepel alatt kivárják a megfelelő pillanatot. Tudom, hogy idő kell ahhoz, hogy a finom részletek összeálljanak és azt is, hogy sokszor türelmetlen tudok lenni, ha a kertötleteimről van szó.

Ezért amikor ilyen hófedte tájat nézek, mindent kristálytisztán látok és rádöbbenek, csak türelem kérdése, hogy egy olyan kert vegyen ismét körbe, ami négy évszakon át meglepetéseket, izgalmas formákat és színeket tartogat majd a tarsolyában.

Egy olyan hely, ahová a legszürkébb téli napokon is mosolyogva lépek ki, mert a napot kutatva már megjelennek a tél színes sztárjai.

Ahol nincsenek unalmas sarkok, csak befejezetlen részek, amelyek még izgalmas megoldásokra várnak. (Ilyenekre mindig szükség van, hogy érezzük a kert adta kihívásokat!)

Ahol a tél ugyanolyan szép és elegánsan kecses, mint a tavaszi színkavalkád a virághagymák robbanásával vagy a nyári tűzijáték a virágágyásokban és a veteményeskertekben.

És talán a legfontosabb: Egy olyan hely, ahol minden barátom, kedves ismerősöm és természetesen a családom minden tagja szívesen megiszik majd velem egy csésze teát, limonádét egy finom kávét vagy egy bögre forralt bort csak hogy élvezzük a kert és a növények szépséget és engedjük az idő múlását a rengeteg rohanás közepette.

Ez az én téli mesém a kertről, ami lassan-lassan ismét alakulóban van, hogy a már említett varázslatok létrejöjjenek és egyszer benneteket is meghívjalak majd egy csésze forró vagy hideg italra. Úgy gondolom, hogy nálatok jobban talán senki sem tudja, hogy milyen türelemre és mennyi munkára van szükségünk egy ilyen álomkert megalkotásához.

Szerencsére idén már idén páran betekinthettek a Dekor&Mentha kertbe, ami még sok - sok átalakuláson fog keresztülmenni ahhoz, hogy elnyerje a fenti meghitt és inspiráló varázsát.


Forrás

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.

Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :