Újság!
Betöltés...

Színes téli kert

Nincs is annál borzasztóbb, mint amikor az egész napi szürke rohanás után tudjuk, hogy otthon sem vár ránk más az ablakból kinézve vagy a kertkapun belépve, mint egy elfáradt, beszürkült téli kert. Ahhoz, hogy ezt az állapotot elkerüld, már most időben felkészülhetsz a színes téli napokra. Összegyűjtöttem néhány tarka ötletet, amit felhasználhatsz a kertedben.



Cornus alba Sibirica (Fehér som)

Ez a színes vesszőjű som minden téli kert javára válhat, és még az ültetéssel sem késtél el.


Brassica oleracea (Díszkáposzta)


Amikor már a napnak sincs kedve kisütni, akkor jön csak igazán jól egy-két tő díszkáposzta a félig kikopott ágyásokba, de egy erkélyládát is felöltöztethetünk vele. Mivel jól bírja a téli fagyokat (-12C fok), ezért akár a tavaszi virágok megjelenéséig is díszítheti balkont.


Eranthis hyemalis (Téltemető)


Csodás látvány a még csupasz fák és bokrok alatt látva, de még most ősszel bekészítve néhány cseréppel, akár az ablakunkban is élvezhetjük a tavasznak ezt a különleges és üdítően ragyogó színfoltját a februári hidegek idején.


Karakteres színű formájú örökzöldek

Ez lehet egy aranycsíkozású yukka fajta (yucca aliofolia variegata), vagy egy ezüst színezetű fűféle (deres csenkesz - festuca pallens), de akár egy formára nyírt bokor (Ilex aquifolium 'argenteomarginata').



Fények

Ez az a kiegészítő, ami biztos, hogy jóleső érzéssel tölt el minket hazaérkezéskor. De csak akkor, ha nem túl sok, és ha nem esünk a giccs kategóriájába. Ez lehet a bejárati ajtó és/vagy kertkapu, egy - egy különlegesebb növény vagy egy izgalmasabb kertsarok, ahol valamilyen tárgy megvilágítása a cél.



Madeirai korallbokor (solanum pseudocapsicum)


Az egész növény külleme a karácsonyi időszak díszítőelemeként lehet jelen a lakásunkban. Bármilyen szép is, a gyümölcse mérgező (!!!), ezért csak magas polcokat és szekrényeket dekoráljunk vele, főként ha kisgyerek is van a lakásban.


Színes üvegek


A karóra húzott színes üvegek dekorációja nem újkeletű találmány. A kérdés csak az, hogy találunk-e számukra olyan helyet, ahol valamelyest védve vannak a fagytól, de mégis tudjuk élvezni a fényben fürdőző látványukat.



Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán, vagy a Facebook oldalon válaszd a "Követés" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :