Újság!
Betöltés...

FEKETE & ANTRACIT - Színek a kertben

Már egy ideje foglalkoztat a fekete szín gondolata a kertekben.
Talán első hallásra nem tűnik túl lelkesítő színnek egy növényekkel telepakolt környezetben, pedig pont a növények jelenléte az, ami annyira trendivé varázsolja a fekete/antracit színt a kertekben.

Miért más ez a szín a kertben, mintha bárhol máshol használnánk?


Forrás

Jelenleg a fekete legalább olyan trendi színnek számít a kertekben, mint a fehér. Kontraszt színekként ez teljesen érthető. Sőt, egymás mellé helyezve még inkább kihangsúlyozzák a saját színük egyediségét és karakterét. Talán a fekete szín egyedisége abban rejlik, hogy hihetetlen mód kiemeli a környezetében elhelyezett tárgyak és növények színét és formáját.

Fekete vagy antracit színnel kiemelve egy kaspót, egy padot, egy ládát, egy falrészletet vagy egy teljes kerítés elemet, más - más hatást érhetünk el vele, de mindenképp karakteres és látványos megjelenést kölcsönözhetünk vele a kertünknek.


Mivel ez a szín tisztán nem létezik a természetben, ezért mindig csak viszonyítás kérdése, hogy mely árnyalatra mondjuk azt, hogy fekete. A fehér felületekkel ellentétben - amelyek teljes mértékben visszaverik a fényt - a fekete tárgyak részben vagy egészben elnyelik a fénysugarakat. Valószínű ez lehet az oka annak, hogy olyan gyönyörűen tudnak világítani a zöld levelek egy ilyen sötét színű falrészlet előtt.

Most pedig jöjjön néhány példa:

Forrás


Forrás

Forrás

Forrás

Forrás
Forrás

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :