Újság!
Betöltés...

Egy otthon inspirálta kert - Fekete színek a kertben

Íme a kert, amelyet az otthon inspirált.

Egy divattervező házaspár otthonának kertjét olyan anyagok és színek kombinációja alkotja, amelyek a belső tereket is uralják.
Mi kellene annál több, ha valami izgalmas, de mégis különleges megoldást szeretnénk otthonunk kialakításánál.Képzeljetek el egy átlagos sorház-kertet Londonban, ami nagyjából 5 méter széles és 13 méter hosszú. Az itt felhasznált anyagok teljes mértékben visszatükrözik a belső tér fekete, sötét szürke, mogyoró, üveg és bazalt felületeinek színeit.


A kert tervezése (Charlotte Rowe Garden Design) során különböző anyagokat kombináltak sötét árnyalatokban, ezzel is  meghosszabítva a belsőtereket. Találni itt:
sötét szürke, szinte fekete gránit lapokat, a szürke kavicsot és mélybarnára pácolt terasz faburkolatot.


Növények között is izgalmas színösszeállítást találni, ugyanis van közöttük:
fekete, lila, élénk zöld, mély zöld, fehér és krém színű.ELŐTTE:

 

Néhány a növények közül:

Csillagjázmin (Trachlespermum jasminoides), 
 Orvosi zsálya (Salvia nemorosa)
 

Szálkafű (Hakonechloa macra 'Aureola'),

Törpe kínai enyvesmag (Pittosporum tobira 'Nanum')

Angyalgyökér (Angelica gigas)
 Tulipán (Queen of Night)
Díszhagyma (Purple Sensation)

 Ernyős verbéna (Verbéna bonariensis)
 Fekete bambusz (Phyllostachys nigra),


A kert letisztultsága mellett olyan növényegyütteseket és virágágyásokat vonultat fel, ami a sötét háttér következtében csak még izgalmasabbá és magával ragadóbbá alakítja ezt a kis teret.

Kertdesigner és a képek forrása: Charlotte Rowe Garden Design


Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.
A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :