Újság!
Betöltés...

Nyári pillanatok a Dekor&Mentha kertből

Úgy tűnik a kertünk zsúfolásig megtelt növényekkel.
Konkrétan vannak olyan helyek, ahol csak virágok félrehajtása után tudok továbbmenni. Ez pedig engem igazán boldoggá tesz, még ha a családom néhány tagján ezt a fajta izgatottságot nem is veszem észre.


Teraszágyásunkban jobbra-balra dőlnek a virágok, amit én felettébb élvezek.
A színek kavalkádját és a levelek alatt megbújó még épp csak virágozni kezdett dáliákért, pedig még inkább rajongok (de ez utóbbiakról egy későbbi posztban).

Zöld nicotiana és a púder rózsaszín zinnia


Kertemben az idei nagy sztárok a zinnia-k, vagy más néven, rézvirágok. Szinte nincsen olyan formájú és fajtájú rézvirág, amelyért ne rajonganék. Ám ha valaki ezt már egy ódivatú, unalmas virágnak gondolná, akkor annak javaslom, hogy görgessen le pár képet, és nézze meg mire képes egy kis virág némi szín változtatás után. Szerintem az év legtrendibb virágának lehetne kikiáltani ezeket a bézses vagy épp zöld árnyalatú, de akár telt szirmú fehér virágfejeket. 


Az ágyásban találsz még egy kis zöld nicotiana-t, ami mellett néhány tő csodaszép amaránt, majd pár fej halvány rózsaszín zinnia is felbukkan. Azt hiszem ettől látványosabb tűzijátékot, már csak a teljes pompában virágzó dáliákkal idézhetek elő. Addig pedig....



  Japán szellőrózsák és az amarántok fürtjei.


Zöld-Fehér zinnia-k mélybordó amaránttal.


 És akkor ezt képzeld el egy csokorban. Vagy akár nagy tömegével egy ágyásban...
Ugye, olyan szívmelengető érzés?


Amikor belépsz a veteményes kertbe, akkor az olyan, mintha egy Titkos kert bejáratán át egy különleges világba lépnél.


Annyira jó volt hallani a fiúktól ezen a héten, hogy "Úúúú, Anyu! Itt minden óriásira nőtt. Be sem lehet férni." És tényleg! Úgy kellett félre hajtanom a rukkola és a cukkini leveleket. Szinte nincsen olyan hét, hogy ne kelljen kötözni a paradicsomokat. 

 
Mivel ez egy kevéssé benapozott veteményes kert, ezért csak pár hete kezdetek el érni a paradicsomok.
Elsőként a Bolíviai Vad, pár hét múlva pedig már várható az Indigó Rose és a Csokibogyó is.


A csíkos cukkini gyönyörűen csíkozódik és folyamatosan azért kiabál, hogy még virágos állapotban kapjam le és töltsem meg (a virágát), majd cukkinistől süssem ki őket. Ami nagyon csábító és ízletes ajánlatnak tűnik részükről.


Az uborka még egy nagy meglepetés lesz, amiről szerintem elsőként az Instagram oldalon fogtok értesülni, mert ilyen uborkát nem sűrűn szüretelünk a hazai kertekben. 
Írok róla, majd véleményt is.
De találsz itt toscan tépőkelt és jól elbújva pár tő sárga mángoldot is, amiket hamarosan viszek a konyhába.






Végül pedig a veteményes kert kívülről egy kis borágó és ernyős verbéna társaságában.

 Íme, az egyik kedvenc kertlakónk. De sokan laknak itt, így felsorolásuk egy végeláthatatlan lista lenne.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :