Újság!
Betöltés...

Különleges kert a Garda tónál

Pár nappal ezelőtt egy különleges kertnek lehettem a vendége.
Nem igazán hittem a turista oldalaknak, amelyek arról írtak, hogy ennek a szállásnak különlegesen szép kertje van. Úgy gondoltam, hogy a szállodai kertekre nem feltétlen az ötletes, kreatív megvalósítások a jellemzőek, hanem elsősorban a tiszta és átlátható praktikumok, ahol persze jó kikapcsolódni, de egy kertblogger számára nem sok izgalmat jelenthet. Tévedtem....
Szerencsére ;)



A kertben vegyesen találtam savanyú és meszes talajt kedvelő növényeket, ami egyszerre tetszett és kíváncsivá is tett. És innentől kezdve már nem volt megállás. Egy egész napos kirándulás után is képes voltam a kertben bolyongani, hogy minden növényt felfedezhessek. Így találtam rá például az egyik sarokban egy először számomra ismeretlen, de izgalmas termésű fára, ami itthoni kutatásaim után igen csak felkeltette az érdeklődésemet. (Ez a meglepetés növényem....)

Azon kívül, hogy ez a kert, az abszolút kikapcsolódás és a pihentető relaxáció lehetőségét nyújtotta, itt még egy kertrajongó is megtalálhatta azt a fajta feltöltődési lehetőséget, amit csak ő értékel igazán.

Gyertek és sétáljatok velem ti is, mert ez egy nem mindennapi kert.

SZÍNEK










 
TEREK





 
PIHENŐ PONTOK







 

MEGLEPETÉS A VÉGÉRE:
Nyugati Szamócafa (Arbutus Unedo)
 



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :