Újság!
Betöltés...

Tavaszi pillanatok a Villa Borghese-ből.

Úgy gondoltam, hogy előreszaladok az időben és hozok nektek egy kis tavaszt, hogy érezzétek és lássátok a pár hét múlva beköszöntő szép napfényes kertek hangulatát.Róma legnagyobb kiterjedésű parkjában a Villa Borhese-ben - ahová ajánlatos térképet (vagy GPS-t) is vinni magával a gyanútlan látogatónak -, izgalmas meglepetésekben lehet része annak, aki szeret sétálni, biciklizni, görkorcsolyázni, kikapcsolódni a természetben és mindezt egy nagyváros közepén. A parkot még 1608-ban Scipione Borhese bíboros hozta létre több telek felvásárlásával, aki egyben műgyűjtő is volt, ezért a Casino Borhese-ben - ami egyfajta nyári lak volt - tartotta kedvenc gyűjteményeit, és ma már múzeumként működik. Aki szereti az izgalmas művészeti ritkaságokat, annak mindenképp érdemes felkeresnie.

Ám mielőtt tárlatvezetésre adnám a fejem, inkább ennek a ragyogóan fehér háznak a két oldalán található kertjét mutatnám be nektek képek formájában. A csodásan gondozott kertek látványa igazán üdítő ebben a fáradt februári szürkeségben. Csak csodálni, töltekezni érdemes belőle, hogy némi türelemmel, az idő hozzánk is meghozza majd ezt a várva-várt pillanatot.

Addig pedig talán érdemes egy kis takarítást végezni a kertben, hogy amikor kedvenc tavaszi virágaink kibújnak a földből, ilyen rendezett és ápolt környezet várja majd őket.A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :