Újság!
Betöltés...

Kertészkedjünk együtt 2015-ben is!

Izgalmas év áll mögöttünk. Mint mindig, most is jó volt visszanézni az év legolvasottabb blogbejegyzéseit, ahol könyvekről, kertekről, növényekről, kerttippekről olvashattatok.

Forrás
Számomra a legkedvesebb kategória a hazai kertek bemutatása, ahol mindig találni olyan ötletes megoldásokat, amelyekből mi olvasók is tanulunk. Ilyen volt például a Tamás és Erzsébet kertje, vagy Veronika siófoki kertészetének különböző hangulatú kertjei. Ezek után ellátogattunk a Balaton-felvidék Falusi Portájára és egy ízig - vérig hobbikertész otthonába is betekinthettünk, majd Réka megmutatta nekünk, hogy az ősz milyen csodás tud lenni egy hazai kertben.

Természetesen hoztam ötleteket külföldről is, mert a kertkultúra nem áll meg az országunk határánál és én szeretek nyitott szemmel járni és böngészni. Egy kis mediterrán gyöngyszem Olaszországból, virágágyások Franciaországból, egy vidéki kert, majd egy kert designer kertje és egy Michelin-csillagos kertészet Angliából.

Gyűjtöttem kertkialakítási ötleteket is, amelyek elsősorban kis kertekhez adtak segítséget vagy éppen magaságyások kialakításához adtak tippeket, de a tavaszi virágok  szerelmesei végre egy videón és a YouTube csatornámon keresztül tudhatják meg Virághagyma Lasagne elkészítésének titkát. Nagy sikere volt az erkélyekről szóló posztnak is, ahol sok - sok tippből válogathatnak azok, akiknek pár négyzetméternyi terület a pihenő zónájuk.

Ezenkívül olvashattatok izgalmas könyvajánlókat, például Krumpach Erzsébet A bőség kertje című könyvéről, vagy Beatrix Potter könyveit inspiráló kertjéről íródott kertészeti könyvről, illetve botanikai illusztrációkról is találhattatok itt ajánlókat egy Gyógynövényes könyvből.

A karácsonyi posztok közül pedig kedvenceitek voltak az ajtókoszorú, amit kertünk növényeiből készítettem, illetve az amarillisz tanácsok kezdőknek.

Végül pedig idén januárban elindult a Dekor&Mentha Shop, ami egy folyamatosan bővülő kertészeti webáruház lett. Találni itt virághagymákat, dekorációkat, kerti ruházatot, kertészeti szakkönyveket és még sorolhatnám. Ez számomra ugyanolyan szerelem lett, mint a blog, amin napról - napra ötletelek és agyalok. Mert nem lehet megunni és örömmel látom, amikor egy - egy csomag célbaér.

Természetesen a meglepetésekből 2015-ben sem lesz hiány, de ez még némi szervezést igényel részemről.

Remélem, hogy örömmel kertészkedtetek 2014-ben és még nagyobb kertész lendülettel várjátok 2015 tavaszát!


BOLDOG ÚJ ÉVET
kívánok minden
Dekor&Mentha olvasónak!


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :