Újság!
Betöltés...

Milyen egy ideális kültéri konyha?

Ezután a fantasztikus tavaszi hétvége után, amikor minden perc egy kis kerti munkára csábított, jól esett elálmodozni egy kis kültéri sütés - főzés lehetőségén is.


Vajon milyen lehet az ideális kerti konyha?

Ez még akkor is egy nagy kérdés, ha már tisztában vagyunk a részletekkel: Hol legyen a helye? Közel legyen a házhoz? Megoldható a folyóvíz? Milyen típusú sütő- főzőfelületeket szeretnénk kombinálni? Mert praktikus, ha a kinti sütögetés közben nem kell öt percenként beszaladni, leellenőrizni a köretet.
Ezután jön csak az anyag és stílusválasztás.

Sajnos idáig a saját készítésű verziókon kívül nehezen tudtam bármelyikre is azt mondani, hogy használható, ötletes és egyedi megoldás lenne. Vagy a luxus, vagy pedig a fantáziátlanság sütött ezekről a képekről/konyhákról. Ezért is írtam idáig ennyire kevés posztot ebben a témában.

Egy kerti konyhánál fontos szempont a jól használhatóság, amit megfelelő méretű pultokkal és sütőfelületekkel érhetünk el. Az időjárás viszontagságai elleni védelem szintén jelentős kivitelezési szempont lehet, ugyanis senki sem vágyik arra, hogy az időt és pénzt nem kímélve megépített kerti konyháját az egész éves csapadék vagy tűző napsütés, esetleg a téli fagy egy - két év alatt leamortizálja.

Úgy gondolom, hogy a most összeválogatott kerti konyhák támpontként és jó ötletekként szolgálhatnak egy kültéri gasztro-pont kialakításához a kertben, a teraszon, vagy esetleg az erkélyen.Képek forrása
Ha tetszett, akkor olvass bele ebbe is:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :