Újság!
Betöltés...

Piet Oudolf megújult kertje

Piet Oudolf, a holland kerttervező, aki gyönyörű füves prérikertjeiről vált híressé, mindig újra alkot és kísérletezik.


Egyik legutóbbi munkája a New York-i High Line - azaz magasvasút vonalra tervezett városi park -, nem csak zöld felületként, hanem növény választékában is különleges hely a város szívében.

A holland kertdesigner most kertjének egy szegletében újabb kísérletre szánta el magát, amiben a robusztus évelőket társította össze fűfélékkel és vadvirágokkal úgy, hogy a lehető legkevesebb gondozással járó kertet alakítsa ki. Miközben megfigyeli az évelők növekedését és terjedését, ez a kert minden érzékszervre hat.

A virágzási időszak június és október közé tehető, ami részben az észak-amerikai, és részben az őshonos európai évelőknek köszönhető. A fűfélék lassan terjednek ebben a környezetben, ezért új nevet adott ennek a területnek: Az évelő mező, ami már nem csak nesztelen suhogással, hanem akár illatokkal is megtölti a teret.


Késő őszi árnyalatok a kertben.

Az iroda melletti terasz.

A háztetőről teljesen egységes a látvány.

Sédkender (Eupatorium maculatum)

Évelő őszirózsa (Aster)

Nádtippan (Calamagrostis x acutiflora)

Izsópfű (Agastache)

Méhbalzsam (Monarda)

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Olgis írta...

Tud valamit ez az úriember!A természetességben az a szép, ha sok van valamiből, az sem zavaró.