Újság!
Betöltés...

Kizöldült buszok a városi forgatagban

Városban élsz, és sokkal több zöldre vágysz, mint amit a parkok nyújtani tudnak? Erre a hiányérzetre gondolhatott Marco Antonio Castro Cosio is, amikor megalkotta a "Kizöldült Busz" fogalmát.


Ez az elképzelés segít művelhetővé tenni olyan városi területeket is, amelyekre sosem gondoltunk volna, hogy szebbé vagy akár minőségibbé tehetik a városban élők komfortérzetét azáltal, hogy elszaporodnak ezek a mozgó zöld pontok a városban, az idáig kihasználatlan busztetőkkel.
A guruló kert prototípusa egy bio busz, pontosabban egy mozgó laboratórium, amely már több hónapja járja New York utcáit és a növényeknek mindez meg sem kottyan, sőt gyönyörűen fejlődnek. Éppen ezért tervezőjének Cosio-nak hosszú távú célja, hogy ezt a fajta kertészkedést ne csak buszokon, hanem vonatokon, kamionokon is megvalósíthassa.


Ha tetszik, olvass bele ezekbe is:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :