Újság!
Betöltés...

Karácsonyi ajtódísz almaszirmokból

Ha valami illatos és minden mesterkéltségtől mentes ajtó vagy ablakdíszre vágysz, akkor ez a koszorú a te kedvenced lesz.

😍


Hozzávalók:

2db mandarin
3-4db közepes piros alma


Talán úgy tűnhet, hogy finom karácsonyi sütemény következik, de a folytatásból kiderül, hogy a fent említett finomságokból karácsonyi ajtódíszt készítettem.


További hozzávalók:
  • 1 ív zöld pauszpapír
  • 3db borostyánág
  • 30-50cm szélesebb díszes szalag + keskeny zöld szalag a rögzítéshez.
  • kb. 50cm drót
Elég nehéz volt megállni, hogy ne egyem meg a radiátoron száradó almaszeleteket, mert ezek a hullámos szélű karikák nem csak szépek, hanem finomak is. Szárítás közben csak arra kellett odafigyelni, hogy pár óránként megforgassam az almaszeleteket, mert száradás közben könnyen odaragadtak a tálcára.

Ezen kívül a pauszpapírból körülbelül akkora átmérőjű karikákat kellett vágni, ami mindegyik almaszirom méretéhez passzol.


Összeállítás:

Nagyon szórakoztató volt összeállítani. Mint egy kisgyerek, olyan élvezettel készítettem. 4 db alma szirom, 1 db mandarin szirom, 1 db pauszpapír karika, 4 db alma szirom, 1 db mandarin szirom, 1 db pauszpapír karika, 4 db stb...

A végén a 3db borostyánágat összegumiztam, és a szalaggal hozzá kötöttem az ajtókoszorú felső részéhez, majd ugyanezzel a szalaggal felakasztottam az ajtóra. Végül az aljára kötöttem a széles, díszesebb szalagot.

Jó készülődést kívánok mindenkinek!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Névtelen írta...

Nagyon cukor tényleg guszta

Borbás Ági írta...

Köszönöm. Tényleg az, és egyedi is. :))