Újság!
Betöltés...

Grill party saslikkal


A hétvégén piknikeztünk, és nem volt kedvem a szokásos pácolt tarjához. Bár a fiúknál ez a sláger, bármilyen finomságokat is készítettem már.
Így saslik kontra tarja megküzdöttek egymással egy gasztronómiai csatában. Jelentem, a saslik jött ki győztesen ebből a küzdelemből.

A buli előtti héten keresgéltem pár saslik pác receptet, és végül összeállítottam egy számomra tökéletes variációt. Azaz, legyen kicsit csípős, legyen kicsit mediterrán, de egyik íz se legyen túl markáns. Természetesen, még ezen is van mit csiszolni.

Hozzávalók:
4db csirkemell filé felkockázva (kb.2x2cm-s darabokra)
1db piros kalifornia paprika (felkockázva)
1db zöld kalifornia paprika (felkockázva)
1/2kg lila hagyma (apró szemű, félbe vágva)
esetleg nagyon vékony cukkini 2-3db (nálam lemaradt, hengerekre vágva)
kb. 10-12db saslik pálca (előtte vízbe beáztatva)

Páchoz:
6ek olaj
2ek citromlé/fehérbor ecet
feketebors (ízlés szerint)
2tk Cayenne bors (Utólag kevésnek találtam, de lehet, hogy a fűszerem már nem friss, és azért volt kevésbé csípős, mint ahogyan terveztem!)
1tk oregano

Előző este felkockáztam, majd a páccal összekevertem. Fontos, hogy a páclevet megkóstoljuk, és ha valami fűszerarány nem megfelelő, akkor azonnal pótoljuk, és ne reménykedjünk a csodában.

Kivittem a kertbe egy szervírozónak kinevezett asztalt, és azon állítottam össze frissiben a saslikot, miközben kellemesen elbeszélgettem a vendégeinkkel. Így nem volt olyan unalmas és magányos konyhai munka.

Amikor rátettem egy grill alufóliára, akkor még meglocsoltam a páclével a zöldségeket is, és jól megsóztam a saslik mindkét oldalát.

Szerintem a képek jól mutatják, hogy milyen gusztusosakra sikerültek.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :