Újság!
Betöltés...

Dekoráció ebédhez


Ezt az asztali dekorációt egy vasárnapi ebédre készítettem. Hihetetlenül egyszerű és gyors. Ja, és pénzbe sem kerül! Nem is értem, idáig miért nem használtam ki a kert és a felesleges növények adta lehetőségeket.


Majdnem minden kertben (nálunk az utcán lévő fán is) találunk vadszőlőt, vagy akár borostyánt. Ezekből  kicsit hosszabb, mint asztal hosszúságnyi darabokat vágunk, és egyesével egymáshoz tekerjük. A csavarások mentén keletkezett résekbe pedig mindenféle nyári virágzókat helyezünk.




Szerintem ide azon növények virágai a legjobbak, amiken észre sem venni, hogy levágtunk róluk 1-2 ágat. Ezek kertenként egyedi, de mindenképp szezonális asztali díszek lesznek.



Ahogy a fotón is látszik, nálam jelenleg sudárzsálya, macskamenta virágaiból és bíboros kerti zsályából van dömping, illetve egy  hortenzia virágot is beáldoztam.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :