Ezt a pitét először 2021-ben posztoltam nagy lelkesedésemben, mert a családom akkor azt találta rá mondani, tuti a mennybe megyek általa.
😂
Bár az eredeti recepten (Joanna Gaines) módosítottam két ponton, ám ez mit sem von le az értékéből. Már tapasztalat, hogy a tengerentúli receptek jóval édesebbek, mint ahogy mi szeretjük, ezért két ponton is kevesebb cukrot használtam, vagy nem is tettem hozzá.
Azért a receptben benne hagytam, ha ti az extrán édesszájúak közé tartoztok😍
Összetevők:
- kis olaj
- 1,5 csészényi zabkeksz (aprítva)
- 1/3 csésze barna cukor (ezt én elhagytam)
- 6 ek sós vaj olvasztva
- 3 csésze sűrített tej
- 3 tojás sárgája
- 2/3 csészényi frissen facsart citrom leve (ez nagyjából 3-4 db)
- csipet só
- 1 csésze tejszín
- 2 ek cukor (ezt szintén elhagytam, mivel a növényi tejszínek, amiket használok általában édesek)
- 1 kk vanillia kivonat
Díszítésnek:
- Citrom szeletek
- Menta levelek
- Tavaszi virágok
Elkészítése:
- Zabkekszet aprítsd össze, majd keverd hozzá az olvasztott vajat.
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra
- Olajozd be a pite formádat és szépen terítsd el benne a zabkeksz keveréket.
- 8 perc alatt keményre sütöd, majd vedd ki a sütőből pihenni.
- Közben habosítsd fel a sürített tejet, majd add hozzá a 4 db tojássárgáját, a citromlevét és a sót.
- Az egész habos keveréket öntsd a piteformában a megsült zabkeksz formára és rakd vissza a sütőbe nagyjából 10 percre. Nagyjából annyi időre, míg a közepe megszilárdul.
- 30 percig pihentesd kint a konyhapulton.
- Majd 3 órára tedd a hűtőbe
- Mielőtt a vendégek / család elé rakod: tejszínt és a vanília kivonatot habos állagúvá kevered, majd a pite tetejére kanalazod óvatosan.
- Végül jöhet a díszítés: én természetesen a virágok mellett döntöttem
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése