Újság!
Betöltés...

Tavaszi húsvéti pillanatok a kertben

Ilyen hosszúra nyúlt tavaszunk régen volt.

Miközben a húsvét látványos tavaszi színkavalkáddá vált bármerre járunk, úgy érezhetjük, hogy ennél szebbet már nem is alkothat a természet.

Kell ennél több egy ünnepi pillanathoz és poszthoz? 



Virághagyma Lasagne összeállítás

A nagy virágágyásban még csak most nyílnak a tulipánok és a nárciszok, viszont a cserepek és a virágládák már egy ideje ontják a virágokat a bejáratnál. Az elmúlt évek sok-sok tapasztalata alapján úgy gondolom, hogy nincs is annál jobb, mint amikor bejárathoz érkezel és pár cserép tavaszi virág köszönt téged a tavaszi hónapokban (Elkészítési Tipp: Virághagyma lasagne)

Az idén készített melegágy csodásan működik és teszi a dolgát. Már kora tavasszal és valószínű majd a téli időszak alatt is friss salátákat ehetünk a kertből.




A kordonon vezetett almafák egyre szebben mutatják meg formájukat (bár még egyelőre nem virágoznak) és ez a forma a tavaszi induláskor még látványosabb. 

Tavaly ősszel úgy döntöttem, hogy még látványosabbá szeretném tenni a tavaszt ebben a sarokban, ezért  a törzsüknél idén tavaszi már virágok díszítik a kertet.






A kert (és ez minden kertre igaz) még közel sincsen készen.
Az a buja zöld, "elveszek a virágok és a növények ölelésében" érzés még távol áll tőle, de minden kis sarok sokat alakult akár már az elmúlt egy évben is.  


És milyenné fog válni? Azt valószínű csak én tudom és látom lelki szemeim előtt. 
Addig íme egy kis ízelítő a tavaszi Dekor&Mentha kertből.









Éjszaka a tavaszi kertben valami csodaszép már áprilisban is


További kert tippekért és ötletekért látogass el a Facebook és TikTok és Instagram oldalaimra.

Ha izgalmas kerti kiegészítőket,
vetőmagokat és virághagymákat keresel,
akkor kattints az alábbi linkre:

Dekor&Mentha Shop vásárlás


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :