Újság!
Betöltés...

Őszi virágágyások színei Párizsból

Valamit el kellett ismernem a pár napos párizsi kirándulásunk alatt, azt hogy a franciák tényleg értik a színek, a harmóniák lényegét és van bátorságuk stílusosan merésznek lenni - még ha csak egy virágágyásról is van szó.



Az utcákat és tereket járva nem a jól bevált és a már évek óta ismert virágtársítási megoldások köszöntek vissza rám. Mintha a divat és annak színei folyamatos megújulásra sarkallnák a virágágyás tervezőket is. Olyan érzésem volt, mintha az egész városban egy divat-virághetet rendeztek volna és minden parkban más - más tervező munkáját tudtam volna megcsodálni.

Az ősz pedig varázslatos lehetőségeket tud adni egy olyan alkotó kezébe, aki érti a növények nyelvét és szeret a színekkel bánni. A most összeválogatott képeken található virágágyások mindegyike, egy - két színre, illetve azok árnyalataira épül. Érdemes megfigyelni, hogy nem csak a virágok színeivel, hanem például egy - egy izgalmasabb színű levélzöldséggel is kihangsúlyozzák az ágyások alap tónusát. Ez pedig már az a trend, amit a kiskertek tulajdonosai is könnyedén az ágyásaik részévé tehetnek. Mert a virágokat és a zöldségeket már nem kell szükségszerűen külön ágyásba ültetni. Sőt, láthatóan jól mutatnak együtt.

Jó szórakozást és tervezgetést kívánok Nektek ezekhez a képekhez!
Kék - Narancssárga - Sárga színárnyalatok






Kék - Sárga színárnyalatok







Narancsos színárnyalatok









Rózsaszín - Lila színárnyalatok




Piros és Bordó árnyalatai





Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz Te is Facebook közösségünkhöz, hogy mindig friss inspiráló kert ötletekkel gazdagodj!
Klikk IDE!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :