Újság!
Betöltés...

Szeretnél egy Virágfarmot?

Gondoltatok már arra, hogy milyen lenne virágfarmot vezetni? Ahol reggeltől estig sok - sok virág vesz körbe benneteket és ezeknek a virágoknak a nevelése, majd később eladása is a ti feladatotok lenne?

Akár hiszitek, akár nem, ez az a műfaj, ami most "virágzó" farm tevékenységgé kezd válni a tengeren túlon.

Kép forrása: Floret Flower Farm

Rögtön leszögezném, hogy nem a szál egyenes rózsákról és a különlegesen érzékeny fóliasátras növényekről van itt szó. Ugyanis egyre nagyobb teret hódítanak az egynyári vagy évelővirágokból készített csokrok. Amelyek olyan habosak és romantikusak, hogy szinte beleszeret bárki, aki csak rátekint. Olyannyira, hogy a menyasszonyi csokrok piacára is betört ez az irányzat (ami szerintem nem is csoda) Természetesen erre a virágkötők és a virágboltok is nyitottak, ezért is alakultak ki szép lassan ezek a különleges kínálattal rendelkező "hazai" virágfarmok.

Egyik nagy kedvencem (mert több is van ;) ), a Floret Flower Farm a napokban épp arról tájékoztatja rajongóit, hogy hogyan lett ilyen sikeres és az eddig leszűrt tapasztalatait jó tanácsként osztja meg az olvasókkal és a kisebb farm tulajdonosokkal.

Az első ilyen posztjában 6 db kérdést írt le, amelyeket tanácsos megválaszolni mielőtt bárki ilyen "vállalkozásba" kezd. Mindegyik kérdését el is magyarázza, elsősorban saját tapasztalatai alapján.

  1. Mekkora helyed van, amit erre a célra használhatsz?
  2. Nálad milyen hosszú a termesztésre alkalmas időszak és milyenek az éghajlati viszonyok?
  3. Mennyi időt és energiát tudsz erre a dologra szánni?
  4. Ebben a szezonban mennyi pénzt tudsz belefektetni?
  5. Mik a te virágos igényeid? Azaz milyen okból és mit szeretnél termeszteni?
  6. Miért akarsz vágott virágot termeszteni?
Érdekes kérdés és még izgalmasabb rá a magyarázat: "Mert amikor a szúnyogfelhő már egyre sűrűbb és a virágok gyorsabban nőnek, mint ahogy te le tudod őket vágni, akkor az erre a kérdésre adott válaszod lesz a te Sarkcsillagod." :)

Majd ha mindezek után valaki ezt komoly vállalkozásként el szeretné indítani vagy további tanácsokra kíváncsi, akkor a tegnapi posztjában konkrétan leírta az farm felosztását. Ágyás és ösvény szélességek és palánta ültetési távolságok. (Fontos információ, ha maximalizálni akarod a helykihasználást.)

Én pedig ekkor ragadtam billentyűzetet! (Konkrétan félretettem az addig írt bejegyzést...)
Ugyanis kifejtette, hogy amikor a farm méretéhez képest növelni szerette volna a termesztett virágok mennyiségét rájött arra, hogy sokkal kisebb tőtávolság is elégséges egy egészséges palánta neveléséhez, mint amit addig gondolt.
És ezt a kijelentését olyan komolyan gondolta, hogy a bejegyzése végén ti is megtaláljátok melyik virágnak milyen minimális tőtávolságra van szüksége ahhoz, hogy szép növénnyé fejlődjön.

Elnézve a hölgy lendületét - aki különben kétgyerekes anyuka -, van egy olyan érzésem, hogy még nincs vége az információ áradatának. Mi pedig szívesen vesszük, hogy ennek a csodafarmnak felfedi a titkait.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :