Újság!
Betöltés...

Karácsonyi ajtókoszorú nyírfavesszőkből

Három nappal karácsony előtt már épp ideje volt, hogy elkészítsem az ünnepi ajtókoszorúnkat.
Mint mindig, most is nagy élvezettel álltam neki a feladatnak. Ragasztottam, tekertem és a pár héttel ezelőtt levágott nyírfaágból bátran metszettem a kisebb - nagyobb vesszőket.
Ezt az havas, ünnepi ajtókoszorút még akár ma is, bárki elkészítheti magának.

Szükséges anyagok:
  • Merev gyűrű forma: vastagabb karton, furnérlemez, hungarocell
  • Spárga
  • Vékonyabb faágak vagy vesszők 
  • Dekorációnak bármilyen fehér termés
  • Ragasztó pisztoly
  • Olló
  • Metszőolló


Szükséges hozzá egy merev gyűrű formájú alap, amire majd könnyen tudjuk ragasztani a faágakat. 
A három darab hungarocell alapanyagú gyűrű formából kettőt összeragasztottam, ami így biztos támaszt ad a faágaknak és vesszőknek. 

Ezek után ragasztó pisztollyal rögzítettem a spárga végét a koszorúalapon, majd lazán betekertem vele a koszorút. Az egész már így is nagyon jól mutatott. Mert ez az új típusú kerti spárga kicsit műanyagos és ettől az egésznek olyan aranyozott karácsonyi hangulata lett. (Akár más dekorációkhoz is remekül lehet majd használni, mert tényleg nagyon szép matt arany színe van egy fehér háttér előtt.)


Novemberben levágattam egy ágat a terasz mellett található nyírfáról, aminek lombozata már a fejünket verdeste a nyár folyamán. Mivel ez egy szépségesen szép kérgű fa, ezért szinte örömmámorban úsztam, amikor megláttam a levágott ágak hófehérségét és a szemem elé felvillanó kreatív lehetőségek tárházát.


 


Most csak a vékony vesszőkre volt szükségem, amiket ragasztó pisztoly segítségével rögzítettem a spárgával dekorált hungarocell alapra. Izgalmas látványelemként a barkákat is rajta hagytam, amelyek így kevésbé csillag, inkább csüngő formát adnak az ajtókoszorúnak.


Végül pedig fehér termések kerültek a koszorúra.
Ez természetesen nem szükséges - mert szerintem e nélkül is remekül mutatott - csak egy lehetséges plusz, hogy még ünnepibb és különlegesebb ajtódísszel köszöntsük a következő napokban érkező vendégeket.

 Nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánok nektek!

További karácsonyi ajtókoszorú ötletek:
Karácsonyi ajtókoszorú eukaliptuszból
Karácsonyi ajtódísz almaszirmokból
Karácsonyi ajtókoszorú az őszi - téli kert kincseiből

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :