Újság!
Betöltés...

Keukenhof, a tavaszi virágok otthona

Pár évvel ezelőtt egy különleges helyen, különlegesen szép eseményt ünnepeltünk.
2014. Magyarország év fájává választott tatai platánfa alatt tartották öcsémék az esküvői szertartásukat. Szerintem választani sem lehetett volna jobb helyszínt. Ahol a fények, a víz és egy csodás fa összeér. 
Fantasztikus volt amikor kiderült, hogy nászútjuk során olyan helyre is ellátogatnak, amit talán a tavaszi kertek csodaországának is lehetne nevezni: Keukenhof-ba.



Pár szóban, miért is annyira jelentős helyszín Keukenhof.
 Mert itt található a világ legnagyobb virágos kertje. Tele hagymás virágokkal, amelyek egészen március közepétől május közepéig nyílnak, így a kert is addig látogatható. A közel hét millió virághagymát 32 hektáros területen különböző mintákban, színkombinációkban és csoportosításokban szemlélhetjük meg. Képzeljük csak el, hogy a nagy tavaszi fáradságra oly üdítően ható pár szál kerti tulipánunk vagy nárciszunk után micsoda erővel bírhat ezeknek a virágos szőnyegeknek a látványa, ahol színekre és árnyalatokra válogatva találjuk a tavasz talán legszebb virágait.



  
 




 

 




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :