Újság!
Betöltés...

Advent egy bécsi kertészetben

Mi soha semmit nem tervezünk agyon, és a végén mégis valahogy a kertek vonzásába kerülünk. Ez olyan kellemes meglepetéseket sodor elénk, amelyekkel öröm szembetalálkozni. Ilyen volt például a szombat este meglátogatott bécsi kertészet is, ami advent idejére ünnepi díszbe öltözik.
Aki Bécsbe jár, annak érdemes ide ellátogatnia, mert különleges hangulata van még este is.


A kertészet pontos neve Blaumengarten Hirschstetten, és a szokásos vásári pavilonokon és mini körhintán kívül találni itt pálmaházat és két nagy üvegházat is.
Jelen esetben ez utóbbiak érdemelnek nagyobb figyelmet a közönségtől, ugyanis az üvegházakba belépve különböző nemzetek karácsonyi szokásaiba leshetünk be virágokon és dekorációkon keresztül. Információim szerint a magyar karácsony az elmúlt években mindig jelen volt valamilyen formában a látogatók előtt, ám idén én sehol sem találtam. Talán majd jövőre!

Ám panaszra nem lehetett okom, mert jó néhány nemzet standja, illetve a közéjük ékelt karácsonyi és alpesi dekorációs standok hihetetlenül látványosak voltak. A képek ennek csak a töredékét képesek visszaadni.
Egy tömör összefoglalót láthattunk a különböző népek hagyományos karácsonyáról, a téli táj meseszerű semmihez sem fogható világáról. Szerintem varázslatos, amit mindenképp érdemes megnézni, ha karácsony előtt arra visz az utatok.


 Vásári forgatag az ünnepi üvegházak előtt.




 


 




 




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :