Újság!
Betöltés...

Tudod mi az a Porchetta?

Múlt héten egy családi eseményre voltunk hivatalosak.
Amikor pedig úgy döntöttünk, hogy gyerekekkel nekivágunk a 12 órás útnak, akkor már jött is az ötlet,
hogy ezt a családi találkozót egyben kössük össze egy nyaralással is.


Az elmúlt héten azokra is gondoltam, akik az olasz konyha szerelmesei, ezért készítettem pár fotót egy "visszafogottabb" olasz ünnepi lakomáról, amelyre hivatalosak voltunk. Most pedig mindenki jól készítse fel az ízlelőbimbókat, mert tényleg olyan finomak voltak (vagy még finomabbak), mint ahogy az a képeken látszik.

Először is kezdem a porchetta- val:
A porchetta egy zseniálisan finom, egybesült hús, amit legjobb melegen enni, de hidegen is finom, szendvicsbe rejtve. Konkrétabban, a malac húsos-bőrös hasi részéből, némi fűszerrel és májjal készül, de minden porchetta készítő saját egyedi fűszerezést használ, ezért ugyanazt az ízt csak ugyanattól a porchetta készítőtől kaphatod meg. Ezért is ragaszkodnak és szeretik az olaszok a porchetta készítőket. Megvásárolhatják tőlük a finom kész ebédet, vagy vacsorát némi sajt kíséretében.

Ezek a képek a sógorom konyhájában készültek, a már kész porchetta- król.




Ezek pedig már az esti ünnepi terülj - terülj asztalkák, amelyeket lehetetlenség lett volna nem lefotózni és persze végig kóstolni. A rengeteg mennyiségű előétel mellett megtalálod a tésztavariációkat, a salátákat és a porchetta mellett egy zseniális sajt asztalt is.

Mivel ez fogadás volt, ezért húsos ételek fotóival nem szolgálhatok, cserébe viszont annál izgalmasabb volt az édesség asztal. Ezek tényleg olyan finomak voltak, mint ahogyan látszanak.

A sajt asztal érdekessége volt, hogy mindegyik sajthoz az érettségének és íz világának megfelelően különböző lekvárokat ajánlottak kóstolásra. Volt közöttük kifejezetten édes és kevésbé édes lekvár: hagyma, paprika, eper, körte lekvár. Nagyon különleges ízűk volt így a sajtoknak, ezért alig lehetett ennek a finomságnak ellenállni. 

Amit tanulságként leszűrtem ebből a vacsorából, hogy itt csak jól felkészült gyomorral tudtam volna végigkóstolni az ételeket. Nekem sajnos ez nem sikerült, pedig tényleg mindent megpróbáltam. ;)







 


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :