Újság!
Betöltés...

Trendi őszi kaspó

Ha egy méretesebb kaspó várakozik a polcodon beültetésre, akkor épp itt az ideje, hogy egy igazán szép és merész kombinációval ültesd tele.


Ez a visszafogottan őszies kaspóösszeállítás a zöld különböző árnyalataiból, némi vajszínű virágból és ezüstös levéldíszekből áll össze. Nem lehet megszólni amiatt, hogy a már jól ismert narancsos kombinációt ismételné újra meg újra.

Szerencsére a növényösszeállítás is olyan, hogy az akár a mi éghajlatunkon is kitarthat egészen karácsonyig, amikor majd érdemes lesz kicserélni a káposztákat és a krizantémokat némi karácsonyi hangulatot adó növényre.

Növénylista:
A: Borostyán
B: 1 - 1 db fehér és sárga krizantém
C: 3 db Tarka sás (carex morrowii 'Ice Dance')
D: 6 db díszkáposzta (3nagy, 3kicsi)
E: 1 db smaragd tuja (kis méretű)
F: 3 db zöld tök
G: 2 db Speckled Swan típusú hosszúkás zöld tök
H: 2 db fehér tök
I: 2 kisebb kötegnyi sárga vesszőjü som (Cornus sericea)
J: 2 db fodros kel
K: 2 db Ezüstlevél vagy hamvaska (Senecio cineraria)


Tippek:

  1. Ha minden oldalról rálátni az összeállításra, akkor először ültesd a smaragd tuját a kaspó közepébe, majd a többi növényt úgy, hogy minden oldalról kellemes látványt nyújtson.
  2. Ha fal mellett áll ez az őszi alkotás, akkor a tuja kerüljön a kaspó hátsó részébe, majd a legérdekesebb növények a kaspó szélére.
  3. Ültetés közben gyakran állj meg és hátralépve szemléld meg művet, akár egy szobrász az alkotását.
  4. A tökök vidám színt és - minél furcsább formájuk, annál több - bolondosságot visznek ebbe a visszafogott ősz köszöntő kompozícióba.

Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :