Újság!
Betöltés...

Luxemburgi palota kertje

Egyik kedvenc virágágyásomat a Luxemburgi palota kertjében találtam meg.
Tobzódott a sárga és a narancssárga különféle árnyalataiban, miközben az egész kert olyan nyugalmat és békét sugárzott, mintha a nyár színeinek felvonultatása egyetlenegy kertben a világ legtermészetesebb dolga volna.



Nem kell drága és különleges növényekre gondolni, de ugyanakkor mégis.
Különleges, mert az egész elgondolás igen ötletes, ahogy a büdöskét, az édesburgonyát, a balkonaranyát, a lisztes zsályát, a halványsárga petúniát összetársítják a halványkék petúniával, a tollborzfűvel és a kaporral. 

Meglepőek a színek és a virágágyás magasságok.

Abszolút eleganciát áraszt magából a szabályos időközönként felbukkanó tollborzfű (pennisetum), ezzel is érzékeltetve a virágágyás magasságát, miközben a kapor virágfejek - a hűvös eleganciából - újra és újra visszarántanak minket a már jól ismert vidéki hangulatba, ahol itt - ott bordó dáliák is felütik a fejeiket. Így jelezve a nyár végét és a pompázatos őszi hangulat kezdetét.

Ha idáig kétségeid lettek volna afelől, hogy a kapor virágágyásba való növény vagy sem, akkor most remélem mindezt félretéve, kedvet kaptál hozzá. ;)



 







Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :