Újság!
Betöltés...

Nagy ötletek kiskertekbe

Mára egy kis könnyed hétfői inspirációs válogatással készültem, amiből szerintem nem csak a terasz, erkély illetve kiskert tulajdonosok tudnak csemegézni, hanem azok is, akik a tereket szeretik ötletesen és jól kihasználni.

Kis helyen nem könnyű a sok igényt összeegyeztetni, és ehhez sokszor trükkökhöz kell folyamodni. De akár növénygyűjtésre adtad a fejed, vagy csak pihennél, mindenképp találhatsz itt rá megoldást.

Stílusos tükör, ami egy plusz tér érzetét kelti.

Ha alig van növényültetésre alkalmas kerted, akkor terjeszkedj felfelé.

Spórolj a hellyel, ezért falra vagy földbe szúrható fémtartóra akaszd fel a mécses tartót.

Egy élénk, színes fal a kert fókuszpontja lehet.

Ilyen kerti elemmel maximálisan kihasználhatod a sarkokat, nem is beszélve a színpadra állított cserepes növények csodás látványáról.

Ám, ha még sem lenne elég hely a cserepes növényeknek, akkor irány a fal meghódítása.

Vizes elem beépítéséhez egyáltalán nincs szükséged nagy térre, csak egy jól kiválasztott kerti csobogóra.

Ez a mediterrán kert az egybefüggő kavicstakarással nagyobb tér érzetét nyújtja, miközben a felesleges fűnyírásoktól is megkímél.

Ha nem tartozol a megszállott hobbikertészek közé, de szeretsz kint üldögélni, akkor számodra a SPA kert jelentheti a megoldást, jacuzzival és szaunával.


Ha egy hintaágy nem is fér el, de egy felfüggesztett buborék szék vagy függőfotel a tökéletes pihenés élményével ajándékozhat meg.


Kerti fészerből iroda?
Ennél inspirálóbb sarkot el sem tudnék képzelni magamnak.

Ha nappalid fala ajtóként félretolható, akkor nem csak teraszodat, hanem nappalidat is összekapcsolhatod a természettel.

Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Városi kert négy évszakra

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :